7 vastausta artikkeliin ”HDR kuvia kuvakatseluillasta

 1. Jonne

  Hyvännäköistä HDR:ää, Antti! Ei ole vedetty överiksi, joka usein on HDR:ien ongelma mielestäni. Oletko miten/millä ohjelmalla nämä tehnyt? Itse käytän Photomatixia silloin harvoin kun näitä teen.

 2. Ilkka Kokkonen

  Tuo panoraama on tosi hyvä, olisipa ollut vielä koskematon hanki tuossa oikealla! Toinen sopii myös hienosti minun silmääni, samoin kattikuvasta tykkään. Tuo HDR pitänee jotenkin koettaa oppia!

 3. AnttiK Artikkelin kirjoittaja

  Yleensä siis HDR kuvat tehdään, että valotetaan yksi ruutu -2, yksi normaalivalotus ja yksi +2 ylivalotus, sitten kuvat niputetaan yhteen jolloin saadaan ns. High Dynamic Range skaala aikaan. Googlettamalla löytyy paljon vinkkejä ja tutorialeja tosiaan ..

 4. Jonne

  Yksi mielenkiintoinen ja kokeilemisen arvoinen tekniikka on ”HDR from single RAW”, jota olen itse joskus testaillut. Siinä ei tarvita useita valotuksia samasta kohteesta, vaan hoidetaan homma ohjelmallisesti käyttäen hyväksi RAW-tiedoston laajaa dynaamista aluetta. Aika hyvännäköistä jälkeä saa myös siten aikaiseksi. Täytyypä laittaa tänne joskus siitä esimerkkikuva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *