3 vastausta artikkeliin ”LAUANTAINA TIILIKALLA

  1. jiitee

    Näyttää olevan noiden kuvien värit ProPhoto RGB -tilassa. Nettiselaimet kun eivät noiden väritilojen ja profiilien päälle yleensä ymmärrä niin webbikuvat kannattaa tallentaa sRGB-tilassa. Photoshopissa ja vastaavissa ohjelmissa nuo näkyvät ihan oikein.

    PS Elementsissä tuo löytyy joko Edit- tai Image-valikosta (en muista ulkoa). ”Convert to profile” tms. on toiminnon nimi. Toinen vaihtoehto on käyttää ”Save for web”-toimintoa, joka ainakin normaalista Photoshopista löytyy.

  2. MjP

    Edelleen suosittelen firefoxin käyttämistä ja siihen colormanagement pluginin (color mamangement 0.4)asentamista. Tällöin kuvat näkyvat samoin kuin photarissa yms värihallitussa ohjelmassa. Tai sitten tallentaa kuvat srgb muotoon kuten yllä oli mainittu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *