5 vastausta artikkeliin ”Auringonlasku

 1. Ilkka Kokkonen

  Tervetuloa jaloon joukkoomme, Jarkko! Ja vasta-alkaja et ainakaan ole, sen kuva kertoo heti! Tyylikäs sommittelu, kolmiulotteisuuden tunnetta rutkasti, eikä ole tylsä taivas, komeat pilvet siellä.
  Toivottavasti pääset nyt sunnuntaina kuvankatseluiltaan mukaan, niin saamme nähdä lisää hyviä kuvia! Niin, se onkin viimeinen kuvankatseluilta(ainakin koululla) ennen syksyä, joten nyt sitten suurella joukolla mukaan.

 2. antti

  Hyvin on taivas ja aurinko sattunut kohdilleen. tuommosia HDR tyylisiä piirteitä tuossa on, mutta ihan hyvä, etteivät ole menneet yli. Tyylikäs kuva todella ..

 3. jiitee

  Yritinkin minimoida tuossa sitä lookkia mitä usein näkee tonemapatuissa hdr-kuvissa. Minun silmään ne näyttävät harvemmin kovin hyviltä.

  Kuva on tehty yhdestä raw:sta, josta on jälkikäteen tehty -2..0..+2EV versiot. ”Normaalia” HDR-tekniikkaa tässä ei kuitenkaan ole käytetty, vaan kokeilin uudempaa ja suoraviivaisempaa Exposure Fusion-tekniikkaa. Tuo on eräänlainen painotusmenetelmä, jolla haarukoiden valotetut ruudut saadaan yhdistettyä samaan kuvaan ilman työlästä hdr-välivaihetta. Lopuksi kuvasta on hieman säädetty kontrastia ja saturaatiota.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *