Kuvaamisen merkityksestä jatkaen.

 • moro.

Jatkan Tapsan aloittamaa kuvaamisen merkrkitystä muistoihin perustuen esittäen kuvani kalasta kolmipyöräisyyteen.

kala991

Kuvatessani 1999 Arno Rafael Minkkinen tyyliin oli varmaan joku innostus miten joku ilmaisee itseään ja halusin tehdä samaa mitä Minkkinen? Löytää oman tyylin, mutta varastaen aluksi muitten tyylejä soveltaen.

Kuvasta ei heijastu tekninen taitaminen, ennemminkin halusin tuoda kuvaan jotain alitajuista sekä nimen että kuvan osalta,  symboliikkaa ja jotain omaakin.

Tapsa sanoi joskus minulle että kuvasta heijastuu puolet mielen maisemasta ja se on varmaan totta. Ikään kuin peili, jonka kautta elää; kamera. Minäkin olen sellainen.

Memories, how they fade so fast. Look back, that is no escape. Tied down, now you see too late. Lovers, they will newer wait.

I am a camera.

Into the lens – Yes

terv. Jehu

9 vastausta artikkeliin ”Kuvaamisen merkityksestä jatkaen.

 1. HeikkiP

  Hyvä Mika ja kiitokset tästä kuvasta. Tästä me ”vanhemmat siikalaiset” sinut muistamme. Tätä kokeilua ja itsensä likoon heittämistä lisää. Kaikki taide on varastamista.
  …memories, how they fade so fast… kas siinäpä yksi hyvä syy valokuvata.
  Tapasin viime viikonloppuna vanhan valokuvaajan, joka oli saanut käsiinsä veljensä nega-arkiston n. 40 vuoden takaa. Hän kertoi, miten niiden katselu oli saanut kasvojen ihon ”kuplille”. Tiedostamaton tunnereaktio oli noussut pintaan muistojen kera.
  Valokuva muistaa ja vie meidät hetkeen…I am a camera.
  -hp

 2. Tapsa

  Kiitos Mika! Tämä kuva tuo paljon hyviä muistoja jotka alkoivat jo painua taka-alalle. Mm. hyvin pitkät keskustelut ja kuvien monitasoiset analysoinnit. Oli rohkeita kuvaajia joilla oli sanottavaa. Kun katselen seuralaisten ottamia kuvia niin uskon että tämä perinne jatkuu. Ja Minkkinen on edelleenkin ihan Jalamasen-huippua omalla sarallaan.

  Tapsa

 3. Ilkka Kokkonen

  Myös minä olen Minkkistä digannut, viime vuonna meinasin lähteä pitemmälle reissullekin Minkkisen näyttelyä katsomaan, missä kaupungissa se nyt sitten olikaan. Harmi, ettei tullut lähdettyä, mutta ei vaan yksin huvittanut…olisi pitänyt olla tässä seurassa jo silloin.
  Kävikö muuten kukaan sitä näyttelyä katsomassa?

 4. Ilkka Kokkonen

  Mikä, Mika, on tuo kuvauspaikka? Ei kai tuo ole tuossa Kevättömän rannassa otettu? Pitäneekö ihan käydä omista kuvista katsomassa! Sehän on vetänyt montaakin meistä toimiin äärelleen. Muistaakseni Mikkokin esitti jonkun tuosta otetun maiseman.

 5. Ilkka Kokkonen

  Onko sinulla, Mika, lisää minkkisiä. Olisi kiva nähdä sarjaa enemmänkin, jos vain mahdollista. Tällaista ”heittäytymistyyliä” ei ole juurikaan sivullamme näkynyt, ja vaihtelua on aina virkistävä nähdä! Anna siis tulla lisää, jos käy!

 6. HeikkiP

  Voinpa ylpeänä kertoa käyneeni katsomassa Minkkisen näyttelyn Salon taidemuseossa parisen vuotta sitten. Olihan nähtävää. Siellä näki myös toisenlaista minkkistä eli ei pelkästään itsensä kuvaamista. Erittäin hyvä näyttely oli. Käykää ihmeessä katsomassa jos vain mahdollista.
  -hp

 7. Mika

  Minä voin kanssa ylpeänä sanoa että kävin erään filmifriikin kanssa katsomassa Minkkisen näyttelyn silloin kuin se oli VB:eellä. Mutta nyt en voi ylpeillä että olisin käynyt katsomassa lähiaikaan mitään näyttelyitä.
  Pitäisi varmaan korjata tilanne ja ottaa kaupungissa välillä kulttuuriannos VB:eellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *