21 vastausta artikkeliin ”hevoskuvat

 1. ilkkak

  No niin, kuten puhelimessa jo mainitsit, materiaalissa on käynyt kato rankasti ison näytön edessä. Ilmeisesti 2,8 maksimina ei oikein riittänyt noissa valoissa. Oliko herkkyys tapissa? Vai yrititkö tarkoituksella uhkapitkillä ajoilla?
  Tuossa ykköskuvassa on ainakin kameralla seuranta onnistunut huippuhyvin. Mutta kun se pääkään ei pysy samassa tasossa, niin ongelmia tulee. Vauhdin tuntuahan kuvassa kyllä piisaa!
  Mutta ottanemme kuitenkin lupauksen mukaisesti joskus uusiksi!

 2. AnttiK

  Ekassa kuvassa on kyll hyvin onnistunut tuo kameralla seuraaminen, IS putken vakain auttaa kyllä paljon tuossa, jos vaan vakain osaa tuon sivuttaisen vakaamisen. Näissä kuvissa tuon liikkeen ja vauhdin kyllä tuntee varsin hyvin, ehkä tuo jalkojen epäterävyys tosiaan tuo aika hyvin tuon kovan vauhdin tunteen.

  Niin kuten sanoin, niitä koiria halukkaat voivat mennä kuvaamaan tulevana viikonloppuna toivalaan rissalan varuskunnan viereiselle hevostalleille. Kyltit varmaan on ohjaamassa perille siitä lentokentän tieltä.

 3. seppo hyvönen

  Tuo vakainominaisuudet unohtuikin kokonaan. MUistin vain, että päältä pois.. ja sen tein… Siinähän on todellakin mahdollisuus käyttää sitä pelkästään vaakasuunnassa. Kiitos vinkista Antti!
  Siitä Ilkan kanssa pohdittiin.. tulokseen ei päästy.. että jos tuossa olisis kunnollinen videojalusta..pitkällä käsikahvalla.. seuraamisessa ei olisi mitään ongelmaa.. panoroinnit olisivat varmaan tasaiset.. ja kuvaa voisi katsoa elävän kuvan näytöltä ikäänkuin videokameraetsimestä.
  Niin.. onko se sitten enää valokuvaamista.. jos moottorilla laulattaa kymmenkunta kuvaa sekunnissa.. Editissä niistä ainakin saisi korkeatsoista nopeutuskuvaa, sillä onhan kuvan lähtötaso aivan toista kuin videossa..
  seppo

 4. AnttiK

  Tjoo, eiköhän tämä valokuvaus ole taas muuttamassa kohta suuntaa. Uudessa 5D MK IIssa voi kuvata 1080 HD kuvaa, ja kun linssejä on ties mimmosta niin voi aika herkullista jälkeä saada aikaan.

  Tuo konsepti on todella mielenkiintoinen että ainakin itse meinaan ko. rungon hommata heti ja alkaa katsomaan saako sitä jotain videotakin aikaan noilla lasinpalasilla. Pitää sitten vähän ottaa konsultaatiota Sepolta tähän videokuvaamisen maailmaan.

  A

 5. Ilkka Kokkonen

  Minä en kyllä tuon lisämausteen usko muuttavan ainakaan vielä valokuvausta juuri mihinkään suuntaan entisestä. Joissakin tilanteissa tietysti tuolla tulee lisäarvoa, mutta ovathan videokamerat niin paljon edullisempia jne. jne.

 6. Antti K

  joo, minulle tuo tuo selkeän lisämausteen esim. stockkuvaukseen, koska samalla voi ottaa HD stockvideota kun samalla kuvaa still kuvaa. Ja tuo MK II kuvalaatu on jotain aivan uskomatonta, varsinkin kun voi käyttää millaista linssiä haluaa. Eihän se toki mitään kunnon videokameraa voita, mutta eipähän tarttee raahailla kahta kameraa matkassa. Täytyy katsella mitä tuolla tekee sitten kunhan runko tulee.

 7. Ilkka Kokkonen

  Niin, onhan toki käytännössä huikea etu, että kaksi vehjettä kulkee mukana samassa paketissa! Jeps, ja kuvanlaadun takia ei pitäisi uutukaisen kanssa joutua itkuille. Uskomatonta on sen sijaan, että vanha tarkennusjärjestelmä jätetään tähän(jos olen oikein käsittänyt)! Taidettiin pelätä liikaa ykkössarjalaisten asemaa uutuuden edessä!

 8. anttik

  http://www.youtube.com/watch?v=ra9XLtjBzUU

  Tuossa pakattu versio tuosta videosta mikä räjäytti sukat jalasta. Materiaali tossa pätkässä on täysin käsittelemätöntä, 1080 HD materiaalia, kuvattu monella eri linssillä. Se originelli HD versio on pois käytöstä tällä hetkellä, koska sitä on ladattu liian paljon canonin saitilta ja alkoi olemaan kaista tukossa. Eiköhän se vielä tule takaisin onlineksi.

  Tuolla ammattilaisten kommenteista forumeilta kun on lukenut niin tuon kameran jälki PRO linsseillä kyykyttää useiden kymppitonnien HD kamerat kuten REDin varsinkin suurilla ISO arvoilla. Hämärässä jälki on FF kennon takia aivan jotain käsittämätöntä vähässä valossa. Tuonhan näkee sitten itse .. mutta voihan tuo vänkeä peli olla.

 9. seppoh

  No voi sun… niin meni miettimiset uusiksi.. Ekanakin jalustaan on hommattavakunnon kahvaööinen kinopää.. kuulapää ei toimi tuossa jutussa.. ja sitten langaton laukaisin.
  Lienenkö oikeassa että tallennusformaatti on MOV ja pakkaus mpeg 4 ..
  Se on sitten lisäksi MACkkimaailmaan siirtyminen.
  Tuo kieltämättä, jos kaikki tuo on totta, kiinnostaa. samalla kameralla lehtiin still ja videoklipit.. Pohditaanhan Ilkka sitä jalustaa vielä ihan uudessa valossa.
  seppo

 10. seppoh

  Vielä tuohon edelliseen… minkälaiset lievät muistikortit tuohon..
  Gigoja pitää olla paljon.. 4 Gigaseen ei moista laatua montaa minuuttia mene.
  seppo

 11. AnttiK

  32gigaselle jo alkaa mahtumaan tavaraa kummasti
  Eli tuommosta se tuuppaa:
  1920 x 1080 (16:9) up to 12 mins (Quicktime 1080p H.264; 38.6 Mbits/sec), 30fps
  Eli aika kovat on speksit. Mutta tosiaan todella monella forumilla on kehuttu aivan puhki tuo vähässa valossa kuvaaminen tuolla, eihän sitä tietenkään ole pääasialliseksi videokameraksi tarkoitettu, mutta kun ulkoista mikkiä jne saa kiinni niin on se aika kova vaihtoehto noille muille videokameroille, johon voi linssiä vaihtaa. Mietippäs kun voit kuvat esim. TS-E linssillä, kalansilmällä, pitkällä putkella, laajista, syvyyttä, makroa .. mitä ny linssivalikoimasta löytyykään. Aika kova on paketti, sanon minä.

 12. AnttiK

  tää meni ny vään videokamera osastolle, mut menköön .. Tolla se Mikon kanssa puhuma viritys alkaa jo luonnistumaan ja klippiä alkaa pukkaamaan. Kelkkaan vaan 🙂

 13. Ilkka Kokkonen

  Niin, onhan se hittolainen, kun tarkemmin rupeaa pohtimaan, aika lailla mahdollisuuksia tarjoava systeemi! Itsellä tulee herkkuna mieleen makro-objektiivilla filmaaminen! Tosiaan, lasien vaihdettavuus tekee nannaa. Kyllä taitaa joskus vielä mennä vakavaan harkintaan tuon hankinta!

 14. ilkkak

  Kiitos linkeistä, Antti! Eipä ole kyllä paskempi laite, täytyy todeta. Voisi tulla itsekin tuota videopuolta kuitenkin käytettyä! Saatta olla nyt ja vielä jonkin aikaa vastakin melkoiset jonot ympäri maailman tuon laitteen odottajia!

 15. ilkkak

  Aivan, käy ihan sääliksi Dösän juuri hankkineita! No, onhan tosin siinä kuitenkin monet ammattikuvaajan vaatimat asiat ihan toista luokkaa. Mutta kyllä jotkut varmasti olisivat tehneet toisenlaisenkin valinnan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *