2 vastausta artikkeliin ”joutsenia

 1. AnttiK

  Moro!

  Tsekkasin hieman kuvien tietoja läpi ja seuraavaa niistä huomasin

  aukko f18
  suljin 1/250sek

  Eli ehdottomasti kun moisia lentäviä / liikkuvia otuksia kuvata yrität niin suljinaika pitää saada mahdollisimman pieneksi 1/1000 ja vaikka ylikin niin paljon kuin vaan valoa riittää. Aukko f18 tuntuu aika pieneltä, olisi varmaan pärjännyt yhtä hyvin f8 luokassa, jolloin suljinaikaa olisi saanut heittämällä paljon pienemmäksi ja kuva olisi kuitenkin terävä edelleen. Olisiko sitten kuvattu automatiikalla, jolloin kamera itse päättää mitä asetuksia käyttää.

  Helpoin tapa on pistää kamera T asentoon ja ruuvata suljinaika tuonne + 1/1000sek – 1/2000sek luokkaan, kamera itse etsii tällöin sopivan aukon valotilanteeseen suhteuttaen. Jos kuitenkin valo ei riitä niin ISO arvoa kasvattamalla saadaan taas sitten filmiin herkyyttä lisää, toki kohina kasvaa, mutta sen aina saa pois. 300Dssä ISO 800 on vielä todella käyttökelpoinen herkkyys.

  Eli näitä liikkuvia kuvattavia juttuja kannattaa testailla ehdottomasti että alkaa löytymään rutiinia mitä kannattaa säätää ja mihin asentoon.

  Eli tämmöistä teknistä huttua tällä kertaa. Pienillä asioilla kuvista saadaan terävempiä ja tarkempia ..

  A

 2. sirpa leskinen

  kamera oli sillä tv asetuksella mut unohtu?! sitte säätää se suljin aika uuestaa noita joutsenia varten vaikka Heikki siellä kurssilla sitä juttua just neuvoikin. No pitää vaa räpsiä enemmän kuvia ja eri säädöillä! Kiitos taas neuvoista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *