5 vastausta artikkeliin ”Lisää sieniä

 1. TeroP

  Kuvat 2,3,4 ja 6 ovat hienoja!! Ykköskuva on minusta vähän sekava. Kakosessa tuo muurahainen toimii hyvin katseenvangitsijana. Vitoskuvaan jos saisi pelkkää lakkiosaa kuvan täydeltä.

 2. henrye

  Kiitos kommentista. Ykköskuvassa oli liikaa herkkuja tarjolla, joten mikään ei oikein päässyt kunnolla esille, kuvassahan on ainakin kolme erilaista sientä. Yritin niitä kyllä yksitellenkin, mutta meni yhtä hyvin kuin suomalaisilla E-Koreassa. Vitosessa yritin hiukan sitä mistä mainitset, mutta näköjään päättämättömyys iskee väärällä hetkellä. Neloskuvasta itselleni tuli heti mieleen, että joku käsityötaitoinen voisi tehdä tuolla mallilla itselleen unimyssyn. 2 – 4 otettu vapaalla kädellä ja loput jalustalta. Tuo vaalea sieni sijoittui niin hankalasti, että en saanut jalustaa siihen tungettua.

 3. Tapsa

  1.Olisiko hieman matalampi kuvakulma antanut enemmän voimaa? Etualan sienen lakin voimakas huippuvalo ja taustan heleänvihreä vievät huomiota kuvakokonaisuudelta joka sinällään on miellyttävä. 2. Terävyysalue jää pahasti vajaaksi sekä sienen etu- ja taka-alalla. Murkku on makealla paikalla, samoin pidän taka-alan vihreästä, antaa kivasti vastakkaisväriä sienen punaisuuteen. 3. Sienen vaaleus vaatisi tummempaa taustaa, nyt lakki ikään kuin katoaa. Vaikea kuvattava. 4. Tämä on parempi vaihtoehto, ikävä kyllä terävyysalue loppuu kesken ja kontrasti syö sävyjä. Kuten sanoin, vaativa kuvattava. Kiva huomata että lähestyt aihetta useammasta näkökulmasta. 5.Hieman tiukempi rajaus antaisi kuvaan potkua, nyt sienen ulkopuoliset ”häröt” vievät huomiota. Kuva ei ehkä sitten ole lajikuva vaan valojen ja sävyjen vuoropuhelua. 6. Juuri näin, hyvin nähty (jos niin voi sanoa). Kontrasti on ongelma, varjot tahtovat mennä tukkoon ja huippuvalot kilpailevat sienen vaaleiden osien kanssa. Yläreunan taittunut osa tuo kuvaan kolmiulotteisuutta.

  Näkyy että olet paneutunut kuvaamiseen. Tällaisissa kuvissa valot ja varjot, värimaailma ja terävyysalueet nousevat hyvin näkyvään asemaan. Ikävä kyllä niitä ei aina huomaa ennen kuin tietokoneen näytöllä.

 4. Juuso Jonninen

  Hienot ovat otokset! 2, 3 ja 4 ovat suosikkini. Sieniä on tosissaan näkynyt jonkin verran…
  Kunhan saisi sen kamerani huollosta pois, jotta pääsen itsekkin sieniä kuvaamaan.

 5. henrye

  Kiitokset kommenteista. Voipi olla, että olen liian innokas vääntelemään kontrastinappulaa kaakkoon. Täytyy olla varovainen sen kanssa. Tuo makro vielä(kin :-)) teettää töitä pakana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *