Auringonpimennys

20.3.2015 n. klo 12.00 on seuraava auringonpimennys. Silloinhan Mr. Murphy lähettää tietysti pilviarmadan auringon eteen, mutta jos näin ei kävisikään niin kannattaa tilata jo ajoissa aurinkokalvoa vaikkapa teknofokukselta.

Tänään kerkesin testaamaan vähän myös uutta kaukoputkea auringon kuvaamiseen juurikin tuolla kalvolla, tosin möllykkä on vielä niin matalalla ettei kuvanlaadussa ole kehumista.
Tämä johtuu siitä että ilmakehä suttaa kuvaa niin paljon kuohuessaan edestakaisin. Kesällähän tätä ongelmaa ei ole niin paljoa koska aurinko nousee korkeammalle jolloin ilmakehää on vähemmän välissä. Mutta tulipahan kokeiltua miltä näyttää aurinko 1200 millillä. 🙂

Edit 8.2.2015: Lisäsin vielä kuufoton kaveriksi, 50 kuvan pino.

Pallukka taivaalla. Q-ukko

-V

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *