FIAP Clubs` World Cup 2014

FIAP:n seuracup-tulokset tulivat pari päivää sitten. Sijoituimme 113. sijalle 167 seuran joukossa, suomalaisista seuroista olimme kansainvälisestikin (samoin kuin Suomen kisassa) jaetulla 3. tilalla tasapistein yhdessä KKS:n kanssa (Helsinki ja Turku edellämme). Viime vuonna olimme 122. sijalla, ja suomalaisista 6. sijalla. Toissa vuonnahan voitimme seuracupin Suomessa, mutta maailmalla olimme suomalaisseuroista 4. sijalla ja 91. sijalla kaikkien joukossa.

FIAP Clubs` World Cup on järjestetty nyt yhdeksän kertaa. Osallistujaseuroja on ollut mukana 104 – 167. Ensimmäisen kisan voitti englantilainen Wigan 10 Foto Club, sittemmin se on ollut joka kerta kymmenen parhaan joukossa ja voittanut kolme viimeisintä kisaa, melkoista ylivoimaa siis! Paras suomalaissijoitus on kolmen vuoden takaa, kun Turun Kamerat ry oli 23. sijalla, seuraava taitaa olla HKS:n 39. sija. Kaksi kertaa suomalaisseura on jäänyt kisan viimeiseksi, toisella niistä peräti neljä huonointa oli suomalaisia. No, onneksi ruotsalaiset ovat vähistä osallistumisistaan saaneet myös kaksi häntäpaikkaa, ja toisella tuplatpohjat. Jaahas, pitäisiköhän ensi vuodeksi asettaa tavoite vaikkapa pääsystä 70-sakkiin tässä kisassa, vaiko peräti Pohjois-Savon ennätys, 55. sija tai parempi. Varkauden Kameraseura nappasi nimittäin näinkin korkean paikan juhlavuonnaan 2010, piirikisavoittonsa lisäksi. Pari muutakin satasen puhkaisua varkautelaisilla näyttää olevan.