Märkiä tassuja ja kirsuja

Tämän aamun vesileikkejä nousevan auringon valossa, malleina setterit Manu ja Hilma. Oli siinä vauhtia kerrakseen ja kuvaajakaan ei selvinnyt kotiin kuivin vaattein eikä kuivin jaloin, onneksi vesi oli kuuman kesän jälkeen vielä suht lämmintä. Näin aloittelijalle oli tämä hieno kuvausopettelusessio liikkeen pysäyttämisestä, nyt pitäisi varmaan seuraavaksi opetella kuvaamaan liikkeen seuraamista.

 

1 2 3 4 5 6 7 8

4 vastausta artikkeliin ”Märkiä tassuja ja kirsuja

 1. Ilkka Kokkonen

  Ikinä en ota koiraa riesaksi! Mutta kuten ennenkin, niin nytkin käy kateeksi koiraihmisten monet hienot kuvausmahdollisuudet. Onpa siinä vauhdikas hurttasarja, joka aiheuttaa ilman muuta spekulaatiota kisaosallistumisienkin suhteen. Ykkönen (mustavalkoisuus toimii, hienot pärskekuviot) on vahva ehdokas syrjäyttämään jonkun jo valitun, samoin kolmonen (hyvä kuvakulma ja valon suunta). Vitonen toimii myös (tiukempi rajaus voisi olla tehokkaampi), samoin kuin seiska (myös tämä olisi tehokkaampi tiukempana). Hienot tulokset harjoituksista, joskin näiden perusteella voisi arvella olevan hommassa huomattava määrä hallintaa jo mukana! Hyvä, Merja!
  Kuvasitko nämä aukko- vai aikaautomatiikalla?

 2. Merja Martikainen Artikkelin kirjoittaja

  Kiitos Ilkka palautteesta. Juu noita rajauksia pitää vielä katsoa, mutta varovaisesti, ettei vauhdin ja liikkeen tuntu pysähdy liian tiukkaan rajaukseen, eli pitää muistaa kuitenkin jättää tilaa liikkeelle. Noista säädöistä en osaa sanoa, jotakin taas sähläsin ;D
  Ei vaan, manuaalisäädöillähän minä: aikaa, aukkoa ja ISO arvoja sopivasti ja kokeilemalla, mutta etupäässä kuitenkin Nikonin M-säätövalinta käytössä 😉 Jahas, mitäs oli mielessä sitten niihin kilpailukuvavalintoihin liittyen, ajattelitko printi- vai heijastussarjaa? Hyvät kuvathan sinne on jo valittukin 😉

 3. Ilkka Kokkonen

  Vai että manuaalisäädöillä…interesting…jos ei kuvanottopaikkaa saa vakioitua (niin kuin vähän arvelisin tällaisessa menossa), niin puoliautomatiikka puoltaa paikkaansa ja helpottaa valotuspuolta. En vielä tutkinut tarkemmin syrjäytettävää ehdokasta, mutta saattaisi tällainen tyylilaita lisätä tarjonnan leveyttä ja mahdollisuutta läpimenoon. Mutta tutkitaan vielä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *