Neljä päivää Lofooteilla

Neljän päivän pikavisiitti Lofooteille on nyt tehty. Auton mittariin kertyi kilometrejä n. 3000 km. Ajoimme reittiä Kuopio – Kilpisjärvi – Bjerkvik – Ramberg – Å ja takaisin tulimme Narvikin kautta Kiirunaan ja sieltä Tornion kautta Kuopioon. Menomatkalla ajoimme Bjerkvikistä alkaen E10 tietä aina Lofoottien eteläkärkeen asti paikkaan nimeltä Å, sen pidemmälle ei autolla enää päässyt. Tuolla E10 tiellä ei ollut lauttamatkoja, mutta useita tunneleita jotka menivät vuorien läpi sekä muutama merenalainen tunneli, pisin tunneli taisi olla n. 6 km pitkä. Maisemat olivat upeita koko matkan, mutta kiireellisen aikataulun vuoksi keskityimme enemmän matkantekoon ja ajamiseen kuin maisemien kuvaamiseen. Yövyimme Ramberg nimisessä pikkukylässä josta sitten teimme lyhyitä reissuja ympäristöön. Ohessa muutamia maisemakuvia, jotka on otettu lähinnä Lofoottien eteläosista. Paikkana Lofootit on sellainen, että pakko sinne on päästä takaisin, mutta silloin pitää olla enemmän aikaa, jotta voi rauhassa tutustua ympäristöön. Suosittelen kaikille reissua Lofooteille.

1 2 3 4 5 6 7 8

 

7 vastausta artikkeliin ”Neljä päivää Lofooteilla

 1. Merja Martikainen Artikkelin kirjoittaja

  Juu, ei avaudu kuvat, ensimmäisen kuvan jälkeen. Kuvat on ladattu sivulle ihan normaaliin tapaan, olisiko joku ”järjestelmävirhe” ?

 2. VilleM

  Juu nyt aukeaa kuvat. On kyllä käymisen arvoinen paikka tämä Lofootit, toivottavasti se yhteisreissu toteutuu!

  Tämän sarjan paras ruutu on mielestäni kolmonen. Hyvä sommittelu ja mustavalkoisena toimii hyvin. Hieno!
  7 taivas on puhki, sille ei enää voi mitään. Tietysti voisi muuttaa mustavalkoiseksi niin se häiritsisi vähemmän. Mutta jatkoa ajatellen valota kuva tummemmaksi ja nosta sitten varjoja kuvankäsittelyssä. Näin saadaan taivaaseenkin sävyjä.

  Viimeisestä ruudusta rajaisin vähän vielä taivasta pois, kun siellä ei juuri mitään mielenkiintoista ole. Hienot siniset sävyt!

  -Ville

 3. Ilkka Kokkonen

  Nam, nam, toivottavasti todellakin ensi kesän suunnitelmat toteutuvat! Jos nämä ovat ”hätäisiä” matkakuvia, niin…
  Kolmonen osuu myös minun makuuni osuvimmin, on tyylikäs toteutus! Seiska ehkä seuraavana listassa. Villen tavoin oli ensimmäinen ajatus hienoinen taivasosuuden rankaisu, mutta lopulta pitäisi olla vertailukappaleet vierekkäin. Vaikka taivaalla ei mitään ihmeellistä erikoisuutta olekaan, niin hieno sävypinta siitä muodostuu, ja liian paljon siitä ei sovi leikata ainakaan.
  Vene rakennusten keskellä näyttää toisaalta hauskalta, mutta myös erilaisia tunnesävyjä tuosta tilanteesta voi hakea – kannatti kuvata!
  Kiitos erinomaisesta kuvasarjasta!

 4. Merja Martikainen Artikkelin kirjoittaja

  Kiitos kommenteista. Tässä nyt vain muutama kuva, mutta ”julkaisukelpoista” materiaalia löytynee vielä muutamia kymmeniä kuvia. Hieno oli tosiaankin paikka ja ehdottomasti lähdetään ensi kesänä sinne porukalla, pistetään vaan nyt se reissu onnistumaan ja toteutumaan 😉 Aikaa pitää varata siellä oloon ainakin 7-10 pv jotta saa rauhassa kuvauskohteita suunnitella ja tehdä. Nämä minun kuvat ovat nyt vain nopeita räpsyjä koska aika ei riittänyt muuhun, joten uskon että ajan kanssa saisi varmasti aikaiseksi erinomaisia kuvia ;D. Siellä olisi muuten makrokuvaajille hirmuisesti kuvattavaa esim. laskuveden tultua, ranta on täynnä jos jonkinmoisia eläviä mönkijöitä: rapuja, matoja, meduusoja (suurin minkä näin oli halkaisijaltaan n. 40 cm), merikasveja, simpukoita, meritähtiä, merisiilejä jne. pitää vain ehtiä paikalle ennen lintuja, jotka kyllä sitten syövät kaiken mahdollisen ja puhdistävät rannan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *