Tilauksesta muokattuja

Jessi2 Jessi1 Jessi1-001

Ajattelin nyt näin pitkän hiljaisen kauden jälkeen tuoda katseltaviksi teille muutamia kuvia, joita olen pikaisesti käsitellyt tilauksesta. Ensiis ole itse näitä kuvia ottanut, mutta olen kuvissa esiintyvältä henkilöltä saanut luvan nämä tänne laittaa, kunhan nimi on mainittu. Markku varmaan tunteekin kyseisen henkilön?

4 vastausta artikkeliin ”Tilauksesta muokattuja

  1. EinoJ Artikkelin kirjoittaja

    Lähinnä valotuksen korjauksia. lisäksi ajoin läpi automaattisen kontrastinkorjauksen. nuo kaksi samanlaista ovat sama kuva eri rajauksilla.

  2. Tero Pelkonen

    No, eka kuvassa on kasvoissa tasainen valo, mutta omaan makuuni kuva on melko värikylläinen. Ulkona kuvatussa kuvassa polttoväli näyttäisi olevan melko laaja ja onko tarkennus aivan sattunut nappiin kuvauskohteeseen. Nimittäin tämä penkki ja kuvan tausta näyttää ainakin niin tarkalta. Lisäksi ongelmaksi muodostuu tämä auringonpaiste–) valo ja sen suunta, jotka tekevät nämä varjot kasvoille. Mm silmät jäävät varjon peittoon. Voisi kokeilla jotain foliota tai paremminkin kuvauskäyttöön tarkoitettua heijastinta, jonka avulla voisi suunnata tasaista valoa kasvoille. Tosin tietyntyyppisissä kasvo/muotokuvassa käytetään tarkoituksella jyrkkiä varjoja kasvoissa tehostekeinoina. Kuvauskohde on silloin stereotyyppinä usein miespuolinen jyrkkäkasvopiirteinen kaljupää jolla on pukinparta ja raybanit päässä. Kuvausharrastuksen lisääntyessä niitä näkee nykyisin paljon ja enemmän kuin sääntönä…ja tehokkuutta lisätään muuttamalla kuva mustavalkoiseksi.

    Vallitsevalle valolle emme mahda mitään, siksipä suosittelisin heijastimen/varjostimen hankkimista valon korostamiseen tai vaimentamiseen tilanteen mukaisesti. Ihan kaikille kuvaajille oli sitten kuvausaihe mikä tahansa luontoa tai ihmistä. Se taittuu pieneen kokoon, helppo kuljettaa mukana ja hinta ei ole kuitenkaan este. Tosin henkilökuvaukseen tarvitaan yleensä vähän suurempi heijastin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *