Nyytti koiran kuvia Pentax K-5:lla

imgp0359nyytti-talvipolulla-2

nyytti-talvipolulla-1

Kuvasin neiti-Nyyttiä kameran TAv-asetuksella jossa kuvaaja määrää aukon ja ajan, kamera asettaa herkkyyden valomäärän mukaan. Ulla tuota asetusta mainosti isosta Canonistaan, totean kokeiltuani että onpa helpotus tilannekuvaukseen. Ei kun sommittelet ja painelet nappia. Melkein kuin Kodak aikoinaan…

Nämä kuvat ovat herkkyydeltään väliltä 400-1100 ISO.

Yksinkertaisesti-olen hyvin tyytyväinen K-5:een. Jahka opin paremmin kuvankäsittelyä + saan huomattavasti vähenneet kohinat kuriin alkaa kalusto olla tässä.

Tapsa

13 vastausta artikkeliin ”Nyytti koiran kuvia Pentax K-5:lla

 1. ilkkak

  Kakkosessa ja kolmosessa varmaankin 1,4 pelissä, tykkään irrotuksesta. Mukavalta katse näyttää tuossa mustan turkin ympäröimänä. Kyllä vain kotieläimelliset ovat etuoikeutettuja kuvauskohdepoliittisesti!
  Onpa aivan mahtava homma, että viimeinkin kuvanlaatuhuolesi kaluston suhteen ovat historiaa, ja pääset tyytyväisenä keskittymään täysivaltaisesti itse asiaan. Voin kuvitella, miten se on miestä syönyt, kun on pitänyt epäillen katsella jokaista otosta, että mitenkä tekniikka on pysynyt mukana milloinkin (ja hämärässä ei ole tarvinnut edes epäillä).
  Ja kiitos KUVISTA, joita ei tälle vuodelle ole siunaantunut vielä keltään muulta näkyville kuin sinulta. Pitänee hyvällä mallillasi minunkin aktivoitua! Ja muiden myös: HEI, NYT TAPSASTA MALLIA!

 2. Tapsa

  Kitoksia kovasti, nälkä vain kasvaa syödessä, nyt pitäisi saada 80-200 2,8 zoomi. Pentaxilta ei taida tähän hätään löytyä, millainen lie Tamronin lasi?
  Kuvista: Kakkonen ja kolmonen ovat minunkin mieleeni, ykköseen en oikein saanut otetta, Vasemmalla on koiralle olennainen häntä ja katseen suuntaan piti jättä tilaa. Kohde on melko tarkkaan keskellä. No, kuvakulman olisi voinut hakea muualtakin mutta kun jo makasin mahallani polulla niin umpihankeen mahalleen meno ei kiehtonut. Tuolla on aika reilusti sellaista höttölunta joka upottaa pohjaan saakka.

 3. Ilkka Kokkonen

  Sieltähän se sitten tuli myös esiin haittapuoli pentaxismissa, kun putkivalikoima on vaatimatonta luokkaa, ilmeisesti näin etenkin zoomeissa. Third party-puolella Sigman 70-200/2,8 on kyllä yleisesti paljon suositumpi kuin Tamron.

 4. Erkki Pellikka

  Eikö koko paketti mene poskelleen, kun ostaa pikkunäppärän järkkärin ja siihen sitten raskaan valovoimaisen opiskan. Se näkyy olevan ikuisuus kysymys tuo opiskan valovoima. Luulisi kun nykyiset rungot (esim. Pentax K-5) toimii loistavasti suurilla herkkyyksillä että valovoimasta voisi jo tinkiä, ja hankkia kevyen, näppärän ja edullisen opiskan. Pentaxiin 55-300, loistava lasi.

 5. Tapsa

  Tamron vs. Sigma kisassa Tamronin kestävyys vie voiton Sigman tarkemmalta piirrolta ainakin minun kohdallani.
  Pentaxilla on 80-200 mutta sen saanti on hankalaa ja taitaa hintakin nousta taivaisiin.
  Tuo mitä Erkki esitti on varteenotettava näkökulma, onneksi en ole vielä päätöstä tehnyt. ”Äkkiäkös tuota ihminen mielensä muuttaa” totesi työkaverin tytär.

 6. Mervi Lukkarinen

  Perinteiseen tapaan olen ärsyttävä. Number 1 ja 3 ovat japaninlippuja. Mutta kakkos koira on hieno nokan suuntineen päivineen. Kasvaako sen päästä jotain? No, joo. upeita kuvia kaikki.Koira taitaa olla jälkikasvun :>). Kiitos heille myös, että näitä koirakuvia voi katsella. Ottaisin itsekin, jos joku kasvattaisi pentuvaiheen…Novascotin kasvattaja tyttö asuu Turussa (kasvatti meidän koiranpennun n. 7-vuotiaana).Kiva katsoa koirien kuvia.Viis minä kamerasta ja asetuksista :>).

 7. Tapsa

  Erkki: Olen etsinyt niitä täpliä eikä niitä ainakaan reilun kuukauden kuvausajalla ole ilmestynyt. Kuvia on kertynyt muutama CD:llinen, olisko joku 500-1000 ruutua, ehkä. Olen edelleenkin hyvin tyytyväinen kameraan. Kuvan pieni kohina suurillakin herkkyyksillä on minulle edelleenkin toistuva ihmettelyn aihe. Niin ja tilasin 70-300 zoomin valovoimalla 4-5,6. Kiitos kun annoit ajatukselle idun. Jääpi rahaa vaikkapa uusiin silmälaseihin.

  Mervi:Japaninlippuja, haa, osuva kuvaus keskeissommittelulle. Selitykset on selityksiä mutta: Kun polku oli jalkaparin levyinen ja vierellä reilu metri upottavaa lunta. Lumen alla kesälläkin vaikeakulkuinen risukko. Siinä vaiheessa koiran sijoittaminen kuvan keskialalle oli ihan hyvä ratkaisu.
  Tykkään noista Nyytin kuvista, se kelpaa keskiaukeaman tytöksi oikein hyvin:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *