6 vastausta artikkeliin ”Kuvia pakkaspäiviltä

 1. Tero Pelkonen

  Ohessa muutamia pakkasjakson kuvia mm. Neulamäestä ja Haminalahdesta. Pitää sen verran mainostaa tuota Neulamäki-Kolmisoppi aluetta, että kannattaa siellä käydä katselemassa. On todella hieno paikka aivan lähellä kaupunkia, suotta se on jäänyt Puijon alueen varjoon. Laivonsaari, Neulaniemi-Kolmisoppi, Hukanniemi-Haminalahti muodostavat yhtenäisen jatkumon. Aluekokonaisuuden jonka maastossa on suuret korkeuserot, kumpuilevia kalliomäkiä ja kaikkia tämän leveyspiirin metsätyyppejä hienosti edustettuna. Kuvauspäivänä näin alueella palokärjen, useita käpytikkoja, vaeltelevia tiasparvia, ampuhaukan, varpushaukan, närhen, korpin, hiiripöllön, jäniksen jälkiä ja yhdet ilveksen jäljet.

 2. Ilkka Kokkonen

  Ja syksyllä tuolla on mukavia sienimaastoja myös, mukavaa seutua todellakin!

  Ai ai, kun Terolla parissa hyvässä kuvassa kenottaa. Kuusimetsä ja Sumu laskeutuu, eikö molemmissa pitäisi kallistaa hiukka vastapäivään. Silloin 11:n horiskonttikin näyttäisi toimivan paremmin. Ja olisiko vitosessa pitänyt kuvata himpun verran oikealle siirtyen, tällöin olisi muutaman puun väliin saanut ”ilmaa”. Tykkään kyllä kuusikkokuvasta!
  Ykkönen on hyvin sommiteltu pakkaspusikkotapaus, tykkään! Mutta hyökkäänkö väkivallalla pilkkuun: kun muuten kuva-alan reunat ovat moitteettomat, niin pitäisikö oikean reunan tumma osuus hoitaa pois parin millin rajauksella?
  Mitä kaikkea kuuramaassa on kuurassa?
  Kolmosessa on mukava tuo oikean yläkulman auringonvalo metsän takana.
  Sivuheilautus harvoin mielestäni pärjää pystyheilautukselle maisemakuvissa, näin sanoisin 12:ssakin.
  Onko ysissä savuvana vai outo pilvi, häiritsee joka tapauksessa tuon muoto.
  Kympin metsä on hyvin sommiteltu, mikään ei häiritse, tykkään!
  Ja kuuraketti on hyvä paketti, nam!
  Kiitos paljon, Tero, sivun hiljaiselon rikkomisesta!

 3. Tero Pelkonen

  Kiitos kommenteista. Kiitos, kiitos!
  Oikeastaan lähdin kuvaamaan tällä kertaa pelkästään näitä heilautuskuvia. Ei ne vaan nyt onnistuneet, kun tuli liian sotkua. Se onkin yllättävän oikukasta puuhaa. Toisella kertaa heilautuskuvat onnistuvat paljon paremmin, toisella kerralla kaikki menee pieleen.
  Niin näköjään ovat vinossa nuo rungot ja horisontti toisessa kuvassa. En kyllä huomannut näitä. Asia korjaantunee kyllä viimeistään, kun/jos saan uudet silmälasit. Nyt menee vähän tihrustelemalla ja käsikopelolla, pitää kaiken lisäksi varoa noita korkeita paikkoja. Ei lain…joo, hyvä huomio ykköskuvan oikeanpuolisesta reunasta. Kuurakuvassa on kuurassa sammalta, puunrunkoja-ja juuria, aluskasvillisuutta yms. Ysikuvassa on energialaitoksen tekemiä savuja.
  Näitähän hyvin samankaltaisia pusikkokuvia olen sivuille laittanut aiemminkin. Sinänsä tässä kuvasarjassa ei liene juurikaan mitään uutta ja ihmeellistä. Kuitenkin nämä lumioksa-aiheet kiehtovat itseäni hyvin paljon, vaikka ne niin kuvattuja kohteita ovatkin. Oikein odottelen, että pääsen taas kuvaamaan hankimuodostelmia valoineen ja varjoineen. Se on tavallaan yksi tietynlainen lempparikuvausaihe sekä samalla muiden ulkoilijoiden ja kanssaliikkujien ihmetyksen aihe.

 4. MarkkuU

  Mukava ja teknisesti hallittu talvikuvasetti. Melkein tuntee elävästi talvi-ilman kylmyyden kuvia katsellessaan. Silmääni miellyttävä sini-oranssi värimaailma monissa auringonlaskukuvissa. Haapaniemen(?) voimalan savut ehkä vähän häiriköivät parissa maisemassa, muttei savuvana ole mikään tuhoava yksityiskohta. Erityisen makea tuo viimeinen ”Kuuraketti” maisema. Kuusirivistön oksahässäkässä on mukava kohtisuorien tasojen rytmiikka, ja ainakin vasemmalta rungot ovat suorassa. ”Kuuramaa” tosiaan loihtii mielikuvituksen liikkeelle. ”Vuorilammen metsässä” oikean ylänurkan aurinkolaikku tekee ”eetvarttia” kuvalle – hyvin nähty yksityiskohta. Erämaiden hiiripöllö kontrastoituu ”Haminalahti”-kuvassa kiehtovasti urbaanimman menon kanssa – hyvä lintunäpsäys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *