8 vastausta artikkeliin ”Melekonen linssi

 1. VilleM

  On lasilla kilohintaa! 60 000e / kpl, pitäisikö kysyä Rajalasta josko saisi 2gb muistikortin kaupan päälle, jos ostaisin kolme kakkulaa köntässä?…halapaa halapaa… 😀

 2. jiitee

  Tekstissä on hauska yksityiskohta ”lens was never designed for real world use, and was never functional.” Ei siis löydy esimerkkikuvia, saatikka arvioita mistään.

  Sen sijaan nuo jutussa mainitut Zeiss 50mm f/0.7 ja Zeiss 35mm f/0.7 ovat vuokrattavissa jostain. Hinta lienee jotain muuta kuin kohtuullinen. Canon on tehnyt joskus 60-luvulla myös 50mm f/0.95 optiikan. Tuota ei muistaakseni saa millään sovitteella ainakaan Canonin digirunkoon.

 3. janne

  Tuosta f/0,7 Zeissistä puheenollen, kattelin elokuvan jota varten ko. objektiivi oli valmistettu eli Barry Lyndonin. En tiedä johtuuko kinofilmiä ienemmästä elokuvaformaatista, mutta ei jälki kovin kummoista ollut, teräväpiirrostakaa juuri mitään iloa tullut. Juutuubista löytyy myös huonolaatuisia videoklippejä elokuvasta jos haluaa ihmetellä tuon aberraatiopesän jälkeä.

 4. Tero Pelkonen

  Stanley Kubrick oli kyseisen elokuvan ohjaaja. Entinen valokuvaaja, joka oli kiinnostunut elokuvissaan erilaisista kokeilevista kameratyöistä ja linssitekniikasta yleensä. Barry Lyndon kuvattiin jo vuonna 1975 ja elokuvan eräässä kohtauksessa kyseistä linssiä käytettiin. Itse pidän jäljestä ja etenkin sen tuomasta tunnelmasta enemmän kuin nykyajan steriilistä hypertarkasta elokuvapiirrosta.

 5. Tero Pelkonen

  Tämän vanhan Zeiss-linssin todellinen hintahan ei olisi niin päätähuimaava, ellei tämä kyseinen herra olisi sitä yhdessä elokuvassaan muutaman minuutin kohtauksessa käyttänyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *