5 vastausta artikkeliin ”Valokuvat esillä Akuliinassa

 1. Ilkka Kokkonen

  Miten lähti muuten alkuun tuo näyttelyn kierrättäminen ko paikoissa? Onko pitempikin perinne? Joka tapauksessa hienoa toimintaa seuralta ja täytyy kiittää ja onnitella idean isää/äitiä!

  Mitenkäs, jos noihin paikkoihin lähettäisi vaikka asukkaille kyselyn, että millaisesta aiheesta kukin toivoisi jatkossa valokuvan mahdollisesti näkevänsä. Niistä toivomuksista voisi sitten ottaa aiheita vaikka kuukausikisaamme, ja lopulta tällainen kuva/tällaisia kuvia sitten voisi valikoitua näyttelyyn mukaan ja lopulta alkuperäisen toivojan/toivojien bongattavaksi.

 2. Raija

  Hei –

  Perinne kysymyksiin en osaa vastata. Heikkiiii, Ullaaa, Tapsaaa ja muut konkarit..kertokaa te.

  Mutta kierrättäminen on monessakin suhteessa hyvä asia:

  A Sen kerran kun hyvät kuvat on ottamalla otettu, käsittelemällä käsitelty, painattamalla painatettu ja esille laitettu, niin

  B …tokihan samoilla lämpimillä kuvia näyttäisi useammassakin kohteessa.

  Näyttelyn kierrättäminen vaatii toki hieman extra ajan- ja rahankäyttöä, mutta on antoisaa.

  Kaikille mietittäväksi: Missä kaikkialla Siilinjärvellä ja lähimaastossa kuvia voisi olla esillä? Kuka missäkin päin vastaa ja päättää sellaisista asioista? Yhteydenottoja ja neuvotteluja voisi jokainen laittaa alulle, eikö?

  Henkilökohtainen käynti paikan päällä olisi siinä yhteydessä enemmän kuin hyvä. Silloin voisi jo silmäillä seiniä ja kattoja, ikkunoita ja ovia:

  1 Mihin kuvia esille?
  2 Minkä kokoiset kuvat? Onko tarvetta pienille kuville?
  3 Millaiset kiinnityssysteemit on jo paikanpäällä tai mitä pitäisi rakentaa?
  4 Millaiset valot, voiko hyödyntää paikan spotteja jne jne

  Ja sitten kun tällaisia paikkoja on löytynyt läjäpäin, niin sitten laaditaan viisas ja kaikenkattava kysely, kuten Ilkka ehdottaa, lähetetään näihin kohteisiin ja tulosten perusteella sitten kisaillen ja miten vaan kuvataan ihan hikuna niitä haluttuja asioita ja niistä rakennetaan näyttely ja sitä saavat mitä tilaavat.

  Vakio paikkoja taitavat olla nämä Artsi, Risula ja Akuliina…

 3. ulla

  Hoi!
  Olin joskus viime vuosisadalla tekemässä, jos oikein muistan, niin siikalaisten kanssa ja kulttuurikonttorin innostamana näyttelyä vanhainkodille. Silloin kuvattiin Siilinjärven maisemia. Ajatuksena oli, että kuvien kautta monet vanhukset, jotka eivät ole ehkä vuosiin käyneet kotimaisemissa, kirkonkylällä jne., saavat nähdä miltä meno näyttää tänään. Kuva herättää muistoja ja semmoinen pitää virkeänä.
  Silloin tykkäsivät näyttelystä, joka oli sitten pariinkymmeneen vuoteen ainoa. Nyt vaan kävi mielessämme toteuttaa monesti mieleen tullut ajatus uusia moninen ja kun näyttely oli jo valmiina niin … seinille.
  Kun Raijan kansaa haimme näyttelyn Risulasta pois, pyydettiin meitä ottamaan yhteyttä heti, kun seuraava näyttelymme sinne saataisiin. Lupasimme jo ensioikeuden seuraavan vuosinäyttelyn kiertueesta sinne.

  Siitä ilahtuneina päihdyimme ajatuksesta kysäistä seinätilaa hetiperään myös Akuliinasta. Samaisella promilleinnolla ajoimme Akuliinaan ja eikös vaan siellä sattunutkin olemaan vapaata. Eikun seinälle.

  Tuossa päivänä muutamaa soitti Leena Korhonen Akuliinasta ja kiitteli, olivat kuulemma talon asukkaat ja vierialijat kovasti tykänneet kuviastamme.

  Tulipa juuri nyt mieleeni, että syksyn studiovalo-potrettikurssillemme tuskin tarvitsee Akuliinaa kauempaa malleja kysyä. Siellä heitä on yli 30 ja … mainion näyttelynhän siitä saisi!

  -ulla

 4. Ilkka Kokkonen

  Hyvä idea, Ulla! Tosiaan, luulisi Akuliinasta löytyvän monta elämänkokemusta omaavaa, rauhallista mallia!Kannattaa tosiaankin jatkaa yhteistyötä noiden paikkojen kanssa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *