4 vastausta artikkeliin ”Salamanpitelykilke

 1. jiitee

  Tämä lienee hyvä vimpain. Ainakin ulkomaisilla foorumeilla kovasti hehkutetaan.

  Tällaista käytetään siis salaman asentamiseen valostandin päähän. Yleensä siinä on sellainen sivusta ruuvilla kiristettävä ’cold shoe’. Tässä sen korvaa muovinen klipsi.

 2. phan

  Juu perjantaina posti tuollaisen toimitti ja ehdin sen jo pikatestata.

  Periaatteessa tuo on hyvä kikkare ja päihittää perinteisen sivusta ruuvilla kiristettävän version mennen tullen. Perinteisillä systeemeillä oli aina pelko siitä, että salaman kiinnitys pettää ja vermeet tippuu lattialle. Tätä varten olenkin monesti viritellyt kaikelaisia teippi/naruvarmistuksia pahimman varalle, mutta tätä käyttäessä ne ehkä voi jo jättää unholaan.

  Muiden valmistajien salamoita en tunne, mutta ainakin Canonin sääsuojatuilla salamoilla on sellainen puute, että sääsuojauksena oleva kumitiiviste estää tuon klipsin lukittumisen. Tämän voi ratkaista joko modaamalla hieman tiivistettä, tai yksinkertaisemmin niin, että ottaa sen kumitiivisteen pois ja tarvittaessa sujjauttaa sen takaisin paikoilleen. Enimmäkseen sääsuojausta ei kuitenkaan tarvitse ja sitten kun tarvitsee, sen takaisinasennukseen menee n. 5 sek.

  Summasummaarum … Hieman muovinen olemus tuossa kyllä on, mutta materiaali lienee laatutavaraa metallisine kierteineen. Perinteistä kiinnitystä parempi ja luotettavampi, mutta jotain vielä varmempaa vielä jään kaipaamaan. Suosittelen silti heittämään perinteiset nurkkaan ja korvaamaan ne tällä. Tilauksesta noin viikko tavarat oli kotona ja maksu simppelisti Paypalilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *