15 vastausta artikkeliin ”Piirikilpailu?

 1. ulla

  Hups!
  Kävin Iisalmen Kameraseuran sivuilla, josta selvisi, että viime vuonna kuvien piti olla järjestävällä seuralla 12.9.3008. Mikä on tämän vuoden päivämäärä ja järjestäjä? Ilkka, onko tietoa? Kiire meillä nyt varmaan on, joten jokainen kivaasti kuvia valitsemaan.

 2. Ilkka Kokkonen

  Itse olen samaa ihmetellyt ja jo pelännyt, että jotain on mennyt ohi kaikkien aistimien. Soittelin Iisalmen porukoille, ja kertoivat, että ei ole heillekään mitään infoa ilmaantunut. Lupasivat katsoa pöytäkirjoistaan, että kenen vuoro nyt onkaan kisat järjestää. Saattaa olla, että joku unohdus on päässyt käymään järjestäjälle, näin ollen saattaa sitten tulla normaalia syksyä kiireempi aikataulu toimenpiteille.
  Eli tosiaankin, jokainen voisi ruveta aktiivisesti valitsemaan parhaimmistoa kuvasaaliistaan kisajurytusta varten!
  Ja juuri äsken soitin Puustisen Heikille, joka muisti, että Sisä-Savon kameraseuran vuoro nyt olisi. Heikki arveli, että on saattanut loppu tulla seuran toiminnalle, ja että kisat saattaisivat näin ollen peräti peruuntua tältä syksyltä. Yritän soitella Suonenjoelle jollekin yhdyshenkilölle ja saada valaisua asiaan.

 3. Ilkka Kokkonen

  No niin, nyt on tehty piirikilpailun vuoksi melkein kokonaisen työpäivän tunnit kasaan! Järjestäjät Sisä-Savon kameraseurasta ovat sählänneet kutsuasiassa enemmän kuin perusteellisesti. Vain yhden seuran puheenjohtajalle kirjeitse lähetetty kutsu on saapunut, muut seurat ovat saaneet epämääräisiä sähköposteja viime sunnuntaista alkaen. Niissä on ollut tarjolla useammanlaisia takarajoja kuvien perilläololle. Soittelin eilen ”tuhat” puhelua, mm Vesannon järjestelyvastaaville, ja heille yritin selittää, että viimeisimmissä viesteissä(sain Heikin välityksellä Kuopion kameraseuran kautta, ei edes meille tullut moista) ollut takaraja 30.9. on kohtuuttoman tiukka kenttäväelle. Sieltä ei periksi annettu, ei sitten millään perustelulla! Onneksi kävin illalla lukemassa viime syksynä Iisalmessa vahvistetut kilpailusäännöt, joissa yksiselitteisesti sanotaan, että jäsenseurojen on saatava ilmoitus kuvien palautusajasta ja -paikasta viimeistään kuukautta ennen. Taas soitto Vesannolle, ja johan siellä luvattiin uudestaan neuvotella asiasta.
  Eli sääntöpykälän mukaan voitaisiin kuvat palauttaa 13.10.(väärin sisällöin tullut sähköposti tuli sihteerillemme 13.9.) mennessä, mutta tarjosin heille kuitenkin aikarajaehdotuksen 7.10., mikä käytännössä kohtuullisesti täällä osanottavissa seuroissa riittäisi. Uskoisin, etteivät voi muuta kuin tämän hyväksyä!
  Käytännössä tämä tarkoittaa meillä seuraavaa:
  – kisakuvien valintaan ja käsittelyyn kullakin on aikaa reilu viikko
  – su 27.9. tapaamme Semppiksellä ja päätämme lähetettävistä kuvista sekä tulostuksesta
  – seur. viikolla kuvien tulostaminen (liekö viime vuoden tapaan Ifolorilla, vai ominko voimin?)
  – seur. viikonloppuna (3.-4.10.)jälleen Semppikselle pohjustustalkoisiin
  – ma 5.10. kuvien lähetys Vesannolle
  Jos teillä on jotain parannusehdotuksia tähän, niin viestitelkää asiasta mahdollisimman pikaisesti!

 4. Ilkka Kokkonen

  Uskomatonta, mikä vääntö takana! Vielä tänä aamuna Vesannon suunnasta hyökättiin puhelimitse tosi karhakasti, että SKsL:n sivuilla henkilömuutoksemme eivät olisi näkyneet elokuussa, ja sen takia kutsuposti oli mennyt Heikille. ”Että tiedoksi vaan”, loppui puhelu tylysti.
  No, soittelin SKsL:n johtoportaan läpi, ja siellä oltiin erittäin avuliaita. Heikki oli ilmoittanut liittoon muutoksesta jo 14.10.2008 ja SKsL:n päässäkin päivitys oli tehty 13.12.2008. Viimeisimmät tietojemme muutokset oli tehty 15.4.2009, joten kaikki oli satavarmasti kunnossa elokuussa! Tämän infon sähköpostilla saatuani käänsin sen rautalankamaisin selityksin höystettynä Vesannolle. No, tämän jälkeen viimeinkin tuli sihteerillemme uusi kisakutsu uusin takarajapäivämäärin. Eli loppu hyvin, kaikki hyvin! Voimme siis toimia yllä esittämäni suunnitelman mukaisesti!
  Nyt siis jokainen valitsemaan kuvaparhaimmistoaan kisaa varten! Meillähän on piirikisan ylivoimainen voitto viime vuodelta puolustettavanamme, joten otetaan homma taas sopivan rennosti tosissaan!

 5. HeikkiP

  Onnittelut ja kiitokset Ilkalle tiukasta toiminnasta! Sitkeys palkitaan.
  Lyhykäisesti homma on seuraava:
  – kaksi sarjaa (ripustettavat ja heijastettavat)
  – molempiin sarjoihin maks. 6 teosta/kuvaaja
  – teos voi koostua maks 3 kuvasta
  Heijastettavat voivat olla JPG-muotoisia digikuvia. Niiden koosta oli jotain Iisalmen kokousessa viime syksynä, mutta en muista lopputulosta. Pöytäkirjaakaan en muista nähneeni.

  -HeikkiP

 6. Ilkka Kokkonen

  Googlettamalla kisasäännöt löytyvät, ovat Iisalmen kameraseuran sivuilla. Tässäpä kopsattuna sieltä tärkeimmät(diakuvaosuudet pyyhin tästä pois):

  POHJOIS-SAVON KAMERASEUROJEN PIIRIKILPAILUSÄÄNNÖT 1(2)

  Kilpailuun saavat osallistua Pohjois-Savon alueella toimivat SKsL:n jäsenseurat.

  Kilpailu käsittää sarjat
  A. Ripustettavat kuvat ja B. Heijastettavat kuvat.
  Sarjaan A kelpuutetaan vedokset ja tulosteet, sarjaan B jpeg-muodossa CD-levyllä olevat kuvat.

  Kilpailija saa osallistua kumpaankin sarjaan enintään kuudella (6) teoksella. Kuvakokonaisuus tai kuvasarja, enintään kolme(3) kuvaa, katsotaan yhdeksi teokseksi.

  Sarjaan A osallistuvat vedokset, joiden suurin sallittu koko on 40 x 50 cm, ja suurin sallittu paksuus 3 mm, mahdollinen pohjustus ja kehyskartonki (passepartout) mukaanlukien. Vedosten taakse, vasempaan yläkulmaan, on merkittävä teoksen nimi, kuvaajan nimi sekä seuran nimi. Teoksen näkyvälle puolelle ei saa tehdä nimi- tai nimimerkkimerkintöjä. Useammista kuvista koostuva kokonaisuus on merkittävä niin, että kuvien esitysjärjestys käy yksikäsitteisesti ilmi. Sarjaan B osallistuvat projisoitavat teokset, kuten diat ja tiedostot.
  Tiedostot toimitetaan JPEG-muodossa. Kuvan pidemmän sivun on oltava 2500 pikseliä. Tiedostot nimetään siten, että tiedostonimestä voi yksilöidä kuvaajan ja teoksen (esim. keijo_kuvaaja-luonto.jpg, jos kuvaajan nimi on Keijo Kuvaaja ja teoksen nimi Luonto).
  Kaikkiin teoksiin on merkittävä teoksen nimi, tekijän nimi ja seuran nimi. Merkinnät tehdään sarjassa A pohjakkeen taakse vasemman yläkulman lähettyville ja digitaalisissa kuvissa CD-levyn päälle. Teoksen nimi voi näissä näkyä kuvaa katsottaessa. (Kaikkien saman seuran jäsenten kuvat toimitetaan yhdellä levyllä)
  Jokaisen osallistuvan seuran on liitettävä kuvalähetykseen teosluettelo, jossa tulee näkyä kaikki em. tiedot. Järjestävän seuran oikeus ja velvollisuus on poistaa kilpailusta sääntöjen vastaiset teokset.

 7. Ilkka Kokkonen

  Tuota ehdottamaani aikaa aloin miettiä, kun ilmeisesti on tulossa hienoa säätä sunnuntaiksi. Pitäisikö siis siirtää tapaaminen Semppiksellä hiemen myöhemmäksi, vaikkapa klo 17.00 alkamaan? Itse olen sitä mieltä, että pitäisi, mutta ottakaapa mahdollisimman pikaisesti kantaa. Avaimellisella jäsenellä lienee tässä suurehko sananvalta, eli ilmeisesti Ullalla(lähetin hänelle tekstarikyselyn, kun nyt vielä Pietarissa riehuu).

 8. Ilkka Kokkonen

  Kymmenien puhelujen jälkeen näyttää siltä, että saamme piirikisaan vielä tukevamman osanoton kuin viime syksynä. Semppikselle on tulossa lähes kymmenen osallistujaa, ja myös muutamien muiden kanssa on sorvattu osallistumissysteemit mahdollisiksi! Ei tarvitse SiiKa:n hävetä olemassaoloaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *