Matkakuvia pohjoisesta

Altaa illalla KuukkeliKuukkeli laskeutuu Punavalkoinen mökki Pilviä kuu revontuket 1 Pilviä kuu revontulet Revontulet

Vietimme viime viikolla kolme päivää Lapissa (torstai-lauantai). Taivas oli melkein koko ajan pilvessä. Perjantaina katselimme Norjan sääkarttoja ja huomasimme, että Altassa on kirkasta. Pari ekaa revontulikuvaa on n.50 km pohjoiseen Kautokeinosta. Viimeinen kuva on lauantina Suomen puolelta. Tulet olivat molempina iltoina n. 20.00-21.00. Olisivat noi tulet voineet olla värikkäämpiäkin.

3 vastausta artikkeliin ”Matkakuvia pohjoisesta

 1. MarkkuU

  Pohjoisen maisemissa on aina oma eksotiikkansa etelän asukille. Neloskuva on herkkä valoineen ja sävyineen, mutta samalla tunnelmaltaan myös alakuloinen etualan autiotaloineen. Hyvä kuva-alan sommittelu. Revotulikuvista mieluisin on kuva 6, jonka rinnalle kipuaa myös kuva 5, jossa on nautittava taivaskokonaisuus Kuineen, repolaisineen, tähtineen ja pilvimuodostumineen.

 2. Tero Pelkonen

  Kävikin tuossa yksi päivä mielessä, että jokohan se Hannu on ollut tänävuonna pohjoisen valoja kuvailemassa. Nämä tulet ja kuvatuliaiset ovat aina niin mieleistä katsottavaa! Eksoottista ja upeita näkymiä ja on tarjolla, niinkuin Markkukin totesi. Erityisen miellyttävää näissä revontulikuvissa on tämä taidokas maiseman saaminen samaan kuvaan. Tottakai pelkkä repolaistaivasnäkymäkin on hieno, mutta tämä maisemakokonaisuuden mukaan saaminen miellyttää erityisesti. Tervehtimään tullut kuukkeli on yhtenä valopilkkuna kuvasarjassa.

 3. Ilkka Kokkonen

  Ykkösen sävyalaltaan mukavan suppea esitys olisi sommittelullisesti tehokkaampi, jos kuvauspaikalle olisi kerennyt aiemmin, ja kuu olisi ollut huomattavasti alempana.
  Nelosessa on tosiaankin jotenkin haikeaa tunnelmaa ja mielenkiintoista valoilmiötä. Sommittelullisesti tuo etualan mänty jää turhan keskelle, vaikkei kuvan pääelementtejä olekaan. Hieman enemmän vasemmalta otettuna sen asemaa kuvassa olisi saanut paremmalle paikalle, mutta liekö ollut muuta häiriötekijää väistettävänä. Tunnelman kannalta voisi olla hyvä rajata yläosan kirkas taivasosuus mahdollisimman vähälle, sellainen versio olisi mielenkiintoista nähdä vertailun vuoksi.
  Vitosen taivaalla on elementtejä moneen suuntaan, mutta kokonaisuus on kuitenkin ihan mielenkiintoinen. Alareunan puskat joutaisivat mielestäni kokonaan pois (n. viidesosan rajaus alhaalta), nyt ne muodostavat keskemmältä tulevien varjojen kanssa levottoman siksokkelon. Kuun sijoittaminen keskelle kuva-alaa ei tässä häiritse.
  Kutosessa etualan pusikoita ei ole enää säälitty, mikä antaa huomion kiintyä olennaiseen, jees! Seiskassa tie vie yölliseen kylämaisemaan, ja tässä muuten sähkölangatkaan eivät häiritse. Ja kylän yllä reposet! Tykkään. Jos ei pidä kiinni formaatista, niin yläreunasta voisi ehkä hieman rajata pois.
  Kiitos taas Lapin tuliaisista, Hannu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *