kuvaus

Morjens!

Lupauduin että otan loimituskuvia voittajista Sorsasalon raviradalla keskiviikkona. Nyt rupeaa jänskättää ku illallahan tulee pimeää (eikä oo aurinkoinen valoisa päivä jolloin saan jonkilaisia kuvia) onko vinkkejä miten veivaan kameraa. Vai rätkinkö automaatilla ja salamavalolla en muista yhtää minkäkaiset valot siellä on mut kai aika hyvät?! Canonin 300d meinasin ottaa ja  putki ois ehke 35-135,  3.5-4.5.

T: Sirpa

4 vastausta artikkeliin ”kuvaus

 1. Antti K

  Kyllähän se todella paljon on kiinni valosta, eipä se paljoa muusta ole kiinni 🙂 Eli suosittelen, että kokeilet tänään illalla kuvailla niihin aikoihin jotain kohdetta ulkona ja testaat millä saat parhaita kuvia. Salama on tietty varma valinta, mutta järkkärin oma salama tekee kyllä niin kauheata jälkeä, että sitä kantsii välttää. Herkkyyttä vaan ylös ja aukkoa tuonne 3.5 kantturoihin niin jos siellä jotain saisi aikaan. Mutta suosittelen tutustumaan iltahämärissä kuvaamiseen ennakkoon niin on joku ajatus edes millä säädöillä kantsii mennä.

 2. Ilkka Kokkonen

  En ole itse käynyt paikan päällä raveissa kuin yhden kerran, Vermossa joskus 20 vuotta sitten. Mutta jotenkin on mielikuva urheiluruudun pätkistä, että eikös siellä aikamoiset valonheittimet ole yleensä päällä…
  Eli luulisin kyllä, että siellä vallitsevassa valossa kuvaaminen onnistuisi. Aukko aluksi ilman muuta sinne 3,5:een, ja varmistus, että valotusaika jää käytetyllä ISO-herkkyydellä alle kuudeskymmenesosan. Kuvaahan ei kovin läheltä oteta, hevonen on sen verran iso kohde loimittajineen, joten täysi aukko pitäisi syvyysterävyysvaatimuksiltaan riittää. Pitäisikö sitten aika saada vielä hieman lyhyemmäksi tapauksessa, että hevonen päättää päätään heilutella, sehän voi olla aika rivakkaakin liikettä. Salaman tuottamat varjot ovat taas paha juttu, jos sillä päättää valaisun hoitaa, heijastamalla kun ei ulkona pysty salamaa käyttämään.
  Jos pystyt vaikuttamaan kuvauspaikan valintaan, niin pyydä järjestämään se loimitus mahdollisimman valoisaan paikkaan.
  Mihin tarkoitukseen muuten kuviasi sitten käytetään?

 3. seppo hyvönen

  Siellä muistini mukaan on korkealta tulevat kovat valot. Varjoja on tiedossa.
  Ilman riskiä, ilman taiteellisuutta.. myötävaloon.
  Siitä saisi myös vastavaloon, koska valot tulevat korkealta, eivätkä näin hunnuta kuvaa. Värilämpötilat ovat kyllä tietämättömissä.

  Eiköhän lähdetä hurraamaan Sirpalle ja otetaan samalla muutama kuva liikkuvista hevosista… jos olisivat moottoripyöriä hitaampia.
  seppo

 4. sirpa leskinen

  Moro!

  En kerenny testailee hämäräs kuvaamista viikonloppuna ja nyt sit oon ollu illat töissä. Kiitos vinkeistä pitää yrittää siellä räpsiä ensin vaik ku ne juoksee ni suurinpiirtei siinä kohtaa mis o loimitus ja kattoo mitä tulee.

  Siilinjärven hevosystäväseura teettää ottamistani kuvista voittajille kuvat muistoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *