7 vastausta artikkeliin ”

 1. VilleM

  Hienoja kuvia! Omasta mielestäni ehdottomasti ykkönen on tuo närhikuva, dynaaminen sekä vauhdikas, omassa päässäni ikään kuin näkymätön kolmio muodostuu lintujen katseen ja lentävän linnun etummaisen siivenkärjen kohdalle. Hyvä!

  Mutta minua ihmetyttää, mistä ihmeestä sinä revit näitä harmaapäätikkoja? Kun itse olen liikkunut 16 vuotta luonnossa, ja tasan yhden olen nähnyt, sitäkään en oikein voi varmistaa, kun tilanne oli niin nopea. Onko sinulla jokin paikka missä näitä löytyy, vai onko jokin muu poppakonsti käytössä?
  Nimittäin olisi kiva päästä itsekkin näkemään ja kuvaamaan niin tikkoja, kuin pöllöjäkin.

  -Ville

 2. MarkkuU

  Timanttinen närhikuva. Äksön, syvästi sumentunut tausta, lumipölläkkä, valojen osuminen lintuihin, molemmat linnut kokonaan esillä peittämättä toisiaan tai jäämättä tippakaan kasvinversojen taakse, siipien asennot, etualan kevyt lumikoristus, koristeelliset höyhenpuvut, otusten paikat kuva-alalla – kaikki nassahtanut hienosti ja tasapainoisesti kohillaan. Ehottomasti männyn tyvi pois vasemmalta rajaamalla (ja siinä samalla siivu ylälaitaa veks).

  Hiiripöllökuva myös mainio ja linnun ja taustan värit ja sävyt pelkistetyn mustavalkeat ja hienosti toisiaan toistaen. Lintu myös onnistuneesti kokonaan esillä ja hyvin taustan runkojen suhteen sommiteltu. Vasemmalta sojottava alaoksa tulee ehkä aavistuksen tökkimään kuva-alaa, mutta ei minun simissäni ole siltikään kovinkaan häiritsevä. Rajaisin kuvan normisti vaakakuvaformaattiiin vasemmalta ja ylhäältä reiluhkosti rajaten, jolloin lintu olisi nähdäkseni jotenkin dynaamisemmin kuvassa ja nuo alaoikein nurkan ja ylävasemman nurkan lounas-koillis-suuntaiset oksat jäisivät (vai jäisivätkö?) samantyyppisesti vastakulmiinsa keskenään symmetrisesti.

 3. Ilkka Kokkonen

  Yleensä olen ankarana tuollaisia reuna-alan ”häiritsijöitä” kohtaan. Mutta nyt tapahtuisi niin, että poistettaessa tuo häiritsijä vasemmalta etualalta, huononisi taka-alan sommitelma luultavasti liikaa. Sinne jäisi näin vain yhtä puuta näkyviin, ja se muodostaisi ikävän palkin vasempaan reunaan (aivan ohuenohut siivu ainoastaan pois, että se ylin ”rupi” häviäisi). Nämä versiot olisi kyllä mukava nähdä vielä vertailtavana vierekkäin!

  Mutta on tuo todella makea lintuäksönikuva, kuten muut jo osuvasti perustelivatkin!

  Kakkostikasta tykkään myös, pieni siivu vasemmalta ja ylhäältä vain pois.

  Pöllökuva toimii noinkin, mutta siinä on kyllä mahdollisuuksia vaikka minkälaisiin rajauksiin. Olisi hyvä rajaustehtävä, jossa sitten vertailtaisiin erilaisia ratkaisuja.

 4. Erkki

  On siinä pöllön hyvä vahtia koivikossa, ei koivikon laidassa. Lähtövalmiina näyttää olevan. Rajaus tukee hyvin pöllön pintä kokoa. …Hyvä.

 5. TeroP

  Kaikki on hienoja, mutta erityisesti närhi ja hiiripöllö! Närhikuvassa on ollut meininkiä ja yritystä sekä linnuilla että kuvaajalla! Koivunrungot on sommiteltu taitavasti ja tasapainoisesti pöllökuvaan. Hyvä Ilkka! Minäkin ihmettelen Villen tavoin, että mistähän se Ilkka repii näitä lintuja? Onkohan sillä oma tarha, jossa kasvaa tikkoja ja pöllöjä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *