7 vastausta artikkeliin ”Peippolintu tutkielmaa…

 1. Ilkka Kokkonen

  Hienosti on sarjan kuvissa taustat hallinnassa! Ykkönen on teknisesti lähes täydellinen ja sävyala kokonaisuudessaan hienon yhtenäinen. Kakkonen on kuitenkin terävyysaluepuutteestaan (pyrstönkin pitäisi olla skarppi) huolimatta suosikkini, poikkeava ja mielenkiintoinen asento ratkaisee!
  Kutosessa jos hyttynenkin olisi tarkana (miten Tero saattoikaan tuollaisessa epäonnistua :-)), niin vot. Viimeisen linturyhmä on todella hyvin yhteistyössä kuvaajan kanssa ja tulos on miellyttävää katseltavaa!
  Tero on nöyrästi tituleerannut itseään aloittelevaksi kuvaajaksi, mutta harvempi tuotoksia arvioiva käyttäisi tällaista luonnehdintaa hänestä. Hieno sarja jälleen, kiitoksia Terolle!

 2. TeroP Artikkelin kirjoittaja

  Kiitti! Kuvat on otettu piilosta 300mm 2,8:lla, ilman kakea. Kaukolaukaisimen käyttö olisi tuottanut ongelmia tarkennuksen kanssa, käytettäessä 300mm:stä. Ylärivin kuvista käy ilmi tämä terävyysalueen riittämättömyys aukoilla 4-4,5, kun kuvataan näin läheltä. Osa kuvista on kuvattu reilun 2metrin päästä eli lähimmällä tarkennusetäisyydellä 300mm:stä käytettäessä.

  SUURIMIINUS Nikonille kovasta kameran laukaisimen äänestä. Canonin halpisrungoissakin on huomattavasti hiljaisempi sulkimen ääni. Ensimmäinen kuvauspäivä meni käytännössä hukkaan, kun linnut säikkyivät kameran ääntä. Kolmantena kuvauspäivänä pari rohkeampaa yksilöä, enää vaan säpsähteli kameran naksutusta. Toiset lensivät edelleen karkuun.

  Vaikka peippo onkin yleisimpiä lintuja meillä, niin täytyy todeta, että onpa kyllä erittäin haastava ja arka laji kuvattavaksi vähänkin lähempää. Järripeippo vieläkin kähmympi. Vaatisi useamman päivän totuttelun…ainakin jos kuvataan Nikonilla. (poislukien D4)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *