3 vastausta artikkeliin ”Kesä kuvina

 1. Tero Pelkonen

  Taiten kuvattuja kesänkuvia Villellä! Jo monta kertaa kuvasarjaa ihastelleena mainitsisin mm tienviitan, päivänkakkara kuvan sommittelun, orvokkijonon, voikukkapanoraaman, valaisevat yöpilvet, iso Masse majavan, Helsingin rautatieaseman sekä kuvan kaskeajasta.

 2. Ilkka Kokkonen

  Taiten kuvattua, taiten kuvattua todellakin kaikki tyynni! Kaskeaja on todella hienosti osuttu ja sommiteltu, meidän muiden paikalla olleiden kuvista eroava toteutus. Kannatti kannatella kameraa! Harmi vain, ettei kaskeajalla ollut enää tuossa vaiheessa perinnejalkineet käytössä! Mustavalkovalinta on varmasti aiheellinen monesta muustakin syystä. Näkymä rautatieasemalta on tehokas, symmetria toimii tässä kuvassa mainiosti! Lapinjärven auringonnousussa on aiheellisesti korostettu taivasosuus, kun pilvet ovat olleet noin hyvin yhteistyössä. Myös valaisevat yöpilvet tarjoavat visuaalista herkkua, tuolla kuvaushetkellä olisin itsekin ollut mielelläni mukana! Voikukkahattaroista olen tykännyt aina, niin myös noissa kuvissa, joissa aihetta onkin ollut sangen runsaasti tarjolla. Liikennemerkin rapistunut olemassaolo kannatti ehdottomasti tallentaa. Orvokit ovat olleet hienossa asetelmassa kuvaajan kannalta, ja Ville on käyttänyt tilaisuuden hyväkseen mallikkaasti! Pitkä valotus kuun noususta toimii, harmi vain, ettei vastaava onnistunut parempaan valaistusaikaan Hesan reissulla. Metsätähtiparin salamavalaisu on todella onnistunut, ja tuossa kuvassa kaksikkokin (siis lukumäärällisesti) toimii jostain syystä normaalia paremmin. Kiitos, että myös tälle foorumille näitä jaoit!

 3. VilleM

  Melkein toivoisin että kaskealla olisi uudenkarheat tennarit jalassa. Tekisi hyvän kontrastin ja huumorin muuten niin kuvattuun aiheeseen.
  Kaksi on sommittelullisesti jännä luku, jos kasvien kokoero olisi täysin sama kuvasta tulisi tylsä. Sen pelastaa mielestäni pieni erikokoisuus ja muoto. Myös varsien diagonaalit tuo elävyyttä.

  Ensi vuonna täytyy ottaa revanssi Hesan keikan suhteen, josko Mr. Murphy olisi sään suhteen suosiollisempi.

  -V

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *