Concorde Rovaniemellä Joulunaikaan joskus 80 luvulla

Tämä konetyyppihän on jo historiaa eikä tainnut Suomessa edes monella kentällä käydä. En tiedä kävikö edes Helsingissä koskaan. Enlantilaiset tekivät tällä Joulunaikaan viikonloppu matkoja Rovaniemelle ja Lordit maksoivat siitä matkasta 20 000 markkaa. Napapiirillä kävivät ostamassa poronsarvijauhoa ja jopa 1000 – 2000 maksavia käsin neulottuja komeita villapaitoja matkamuistoksi. Harmi että ei tullut otetuksi useampia kuvia ja kuva jäi teknisesti heikkolaatuiseksi, silloin dia kuvien aikakaudella kun ei näytöstä katsottu minkälainen kuvasta tuli.

4 vastausta artikkeliin ”Concorde Rovaniemellä Joulunaikaan joskus 80 luvulla

 1. TeroP

  Ei ole pitkäaika, kun näin mustavalkolehtikuvan Concordesta Rovaniemen kentällä. Tykkään kuvasta todella paljon! Kuvassa on sellaista otetta ja tunnelmaa, jota ei nykyajan kameroilla saakaan aikaiseksi.

 2. jiitee

  Tunnelmallinen kuva. Dian sävymaailma toimii hyvin ja nuo joulukuuset kehystävät mukavasti konetta.

  Joskus rullasimme Lontoon kentällä museoidun Concorden ohi. Jäi mieleen että tuo kone on todella pienikokoinen normaaleihin matkustajakoneisiin verrattuna.

 3. Janne Ulvinen

  Saksassa Sinsheimin tekniikkamuseossa on tullut käytyä töllistelemässä tuota porkkanaa sisältäpäin. Pääsi kurkistamaan ohjaamoonkiin. Mikä mielenkiintoisinta, esillä oli myös neuvostoliittolainen näkemys samasta aiheesta eli Tupolev TU-144.

 4. Timo

  Kävi Helsingissäkin pariin otteeseen, 1985 ja´87, Turussa myös ´87 ja Ivalossa taisi käydä jonkusen kerran. Molempia BA:n että AF:sen koneita kävi. Joskus jopa yhtäaikaa Lapissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *