Syksyisiä kuvia

Lunta on nyt maassa ja kausi vaihtumassa. Noista itsenäisyyspäivän kuvista oikein loistaa lumesta heijastuva valo. Pitääkin laittaa näkyville vielä pari kuvaa alkusyksyn hämäristä, ennenkuin menee ihan vanhojen muisteluksi.

Mäntyjä sumuisena syyskuun aamuna Lehtoniemestä. Puut ovat siinä asuntomessualueen parkkipaikan reunalla. Liekö jätetty liito-oravien käyttöön kun noita ryhmiä on paikalla useampia. Sumu peitti hienosti taustalla kauempana olevia kohteita. Kontrastia ja nurkkien tummennusta on säädetty. Taustalla pilkotti hieman talon nurkkaa joka onneksi katosi käsittelyssä.

Keilankannan liikenneympyrä syyskuussa, kahdeksan jälkeen illalla. Liikenneympyrän keskellä on Jussi Jänes -niminen taideteos. Kuva on pinottu muistaakseni kymmenestä 8s valotuksesta. Paikalla oleva kohdevalo on huomattavasti valkoisempi kuin normaalit katulamput. Tässä valkotasapaino säädetty tuon kohdevalon kohdalta valkoiseksi. Kontrasteja on säädetty paikallisesti. Vasemman yläkulman S-kirjaimen muotoiset valojuovat tulivat kuorma-auton kopin päällä olevista äärivaloista.

5 vastausta artikkeliin ”Syksyisiä kuvia

 1. Ilkka Kokkonen

  Luontokuvausta ja valotekniikkasommittelua, Jarkon repertuaari on monipuolinen! Tykkään molemmista, vaikka katoavat talot taas kulmiani kurtistuttavatkin 🙂
  En ruvennut syvällisemmin pähkäilemään, vaan kysyn suoraan: Mistä nuo ylemmät valojuovat syntyivät (jostain korkeammasta ajoneuvosta, vai…)?

  Tämä oli muuten kolmastoista postaus (kuvien kera kaikki) kahdessa päivässä. Taisi olla frekvenssiennätys! Ei huonoo!

 2. jiitee

  Ylemmistä valojuovista nuo oranssin väriset tulevat kuorma-auton ohjaamon päällä olevistä äärivaloista. Sinertävä juova tulee kuormatilan nurkissa olevista äärivaloista.

  Sumukuvasta: Asutulla alueella ei oikein löytynyt kuvakulmaa jossa puut asettuisivat siististi ja sivilisaatio olisi piilossa. Pyörin kyllä jonkin aikaa noilla paikkeilla ja etsin sopivaa kulmaa ja polttoväliä. Tässä asettelu toimi mielestäni parhaiten puiden osalta. Jos pitäisi vastata kysymykseen että parantaisiko modernin omakotitalon nurkka/katto tätä kuvaa jotenkin, vastaisin että ei parantaisi 🙂

 3. TeroP

  Modernin, ei paranna. Vanha ränsistynyt rakennus tai mummon mökki, ehkä. Hienoja ja oivaltavia kuvia molemmat! Jarkolla on kyllä taito hyppysissä..laukaisin sormessa ja korvien välissä. (olen yrittänyt, mutta en vieläkään osaa laittaa hymiöitä. Ei tulisi ainakaan väärinkäsityksiä kommenteista, niin helposti. Tekstistä kun saattaa saada muuten jopa vihaisen mielikuvan. Ei se auta nyt, kun joskus porukalla katsoa se hymiön laittaminen, vaikka jokukerta kuvankatseluilloissa.)

 4. Ilkka Kokkonen

  Hymiö tulee, kun napauttaa tekstin jälkeen ensin välilyönniin, sitten kaksoispisteen, sitten väliviivan ja lopuksi jälkimmäisen sulkumerkeistä. Se ei tule heti näkyviin tuollaisena keltaisena, vaan vasta lähetettyäsi tekstin ketjuun 🙂

 5. Kaisa

  Vau! Aivan upea kuva Jussi Jäneksestä (jonka äiti siis olen!) Valojuovat ja muut kuvakikkailut ovat oivia ja tuovat kohteen uudella tavalla esiin. Voisinko saada kuvaan käyttöoikeuden, niin, että mainitsen myös kuvan yhteydessä kuvaajan? Suunnitteilla on mm. julkaisu ja siihen tämä kuva olisi mahtava.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *