6 vastausta artikkeliin ”Pica pica

 1. Juuso Jonninen

  Mitenkä olisin rajannut:
  kuvassa yksi olisin rajannut harakan takana (kuvan oikeaa reunaa) olevaa tilaa pois.
  kolmosessa rajaisin harakan yläpuollella olevan sumean kiven.
  vitosessa olisin rajannut takana olevan sumean harakan pois kuvasta.

 2. Ilkka Kokkonen

  Viimeisessä olisi ollut parempi, kun kuvaustilanteessa olisit hieman kameraa nostanut, ja saanut sen taustalla olevan harakan mukaan kuvaan. Kiinnostavampi kokonaisuus olisi tällöin syntynyt. Ja sellaisessa kuvassa taaimmaisen linnun epäterävyys ei olisi haitannut mitään.
  Jälleen kerran Juuso onnistui arkoja harakoita kesyttämään kuviinsa, mikähän se niksi onkaan…

 3. TeroP

  Millä putkella olet kuvannut näitä? Joku tele sulla on varmaan ollut käytössä. Nämä kuvat joissa on tuo polku ovat hienoja! Samaa mieltä viimeisestä kuvasta, kuin Ilkka…sinänsä epäterävyys kauempana olevaan kohteeseen ei haittaa, vaan se antaa syvyyttä kuvaan lisää. Et sinä helppoa ihan helppoa kuvauskohdetta ole valinnut…kokemusta löytyy itseltäni harakasta, muttei yhtään kuvaa.

 4. Juhani Hynynen

  No nyt jos tuota kuvaa katsotaan sellaisena kuin se on, olet Juuso aivan oikeassa, tuo osoittain kuvassa oleva epäterävä harakka vain rajauksella pois ja samalla vaikka myös vasemmasta reunastakin hieman pois että suhteeksi vaikka 10×15. Onhan tuossa tuo kivi ja polku kuitenkin vielä mukavasti syvyyttä tuomassa. Tuosta viimeisestä kuvasta tulee mielestäni paras kuva.

 5. Juuso Jonninen

  Kiitos palautteesta! Miulla oli rungossa kiinni 70-300mm teleputki (joka pitää vielä maksaa Ilkalle).

  Ei tuo harakka minusta vaikea kohde ole. Kannattaa aukaista heti kamera, kun harakka näkyy ja yrittää päästä mahdollisimman lähelle. Puijonlaaksossa ja Västinniemessä niitä on mukavasti. Ja nuokin lennähtivät eteeni. Luulisin, että tämä harakkapariskunta on sama, joka vierailee monesti kotini takapihalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *