Pilvistyvää

Eilen oli telkkarissa lyhyt pätkä jossa kerrottiin pilviä kuvaavasta kaverista. Myrskyt olivat hänen erityisen mielenkiintonsa kohteena. Tässä Kevättömänjärveä viime kesänä.  Aika mahtavan näköistä livenä, tuli aika pieni ja jos ei nyt pelokas niin ainakin nöyrä olo.

Kuvia ei ole manipuloitu ja sävynsäädöt on tehty koko alalle ihan valoisuutta ja kontrastia säätämällä. Myöskään Clarityä tai Vibrancea ei ole vedetty tappiin, olisiko molemmissa n. +25 ja saturaatio 0.

6 vastausta artikkeliin ”Pilvistyvää

 1. Hynynen Juhani

  Kyllä se tuo luonto järjestää kaunista katseltavaa. On niissä vaikuttava tunnelma – melkein pelottava, joskus tuntuu tuollaisessa tilanteessa että mitähän kohta tapahtuu. Mielestäni tuossa oikeanpuoleisessa on vielä vahvempi tunnelma, hyvin olet saanut tunnelman tallennettua. Olin kerran sellaisessa tilaisuudessa jossa julkaistiin taiteilijan tekemä iltarusko niminen taulu, ajattelin että eipä tuollaisia värejä voi olla luonnossa koskaan. Kuinka ollakaan, olen kuitenkin nähnyt myöhemmin aivan vastaavan luonnossa.

 2. TeroP

  On pahaenteisen näköisiä pilviä. Hieno pilvimuodostelma ykköskuvassa ja kakkonenkin on upea…nämä kuvat tekevät kyllä vaikutuksen. Itselleni tulee myös nöyrä olo siitä, että nämä ovat näin hienoja. Kiitos! Tälläisiä lisää.

 3. ilkkak

  Minulla on jo pitkään ollut mielessä, että pitäisi ruveta kuvaamaan mielenkiintoisen näköisiä pilvimuodostelmia, jopa niin, että kuvassa ei pilvien lisäksi muuta olisikaan. Silloin tällöin on tullut pilvikuva napattuakin, muttei kokonaisuutena kuitenkaan niin, kuin tuo tarkoitus on ollut.
  Tapsan kuvaamassa tilanteessa olisi minunkin objektiivini osoittanut taivaalle! Etenkin ykköskuvan pilvimuodot ovat hienot, vahvat, kakkoskuvan tunnelma ei ole yhtä tiivis.
  Ykkösessä on kuin tuolta metsänrajan takaa olisi päässyt raivoisa pullonhenki karkuun, katsellen alas löytääkseen sopivan uhrin, jonka kimppuun käydä.

 4. MarkkuU

  Näyttäisi siltä, että ekassa kuvassa Tapio on päässyt silmätysten harvinaisen ilmiön, suppilopilven kanssa. Nämä ovat trombipyörteitä, jotka eivät ulotu maahan asti ja esiintyvät kuvantyyppisten ukkospilvien yhteydessä. Pyörteily voi kasvaa maanpintaan ulottuvaksi ja tuhoja tekeväksi trombiksi. Näitä näkymiä eivät pääse ikuistamaan edes kaikki ilmiötä jahtaavat myrskybongarit. Pöljäläiset ovat saattaneet joutua pitelemään kiinni hatuistaan kuvan pilven alla 🙂 Vaikuttavan dramaattinen ja harvinainen kuva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *