Järjestetäänkö jokahenkilön fotokurssi?

jokahenkilon

SiiKa ry:n toimesta on aika-ajoin järjestetty valokuvauksesta kiinnostuneille Jokahenkilön fotokurssi. Jos kiinnostaa voisi tällaisen taas järjestää.

Tavoitteena on kertoa kiinnostuneille siitä miten kamera toimii ja opastaa heitä oman kameran käyttöön. Siis sellaista aika, aukko, herkkyys, polttoväli jne.

asiaa. Tuohon kurssiin pitäisi varata aikaa viisi – kuusi tuntia. Joko yhtenä päivänä tai kahdelle päivälle jaettuna.

Tarvitaan yksi opettaja joka kertoo näistä asioista ja ainakin kaksi apuopettajaa jotka neuvovat oppilaille asioita kädestä pitäen sitä mukaa kun kysymyksiä tulee.

Mielestäni tämän kurssin voisi suunnata suurelle yleisölle mutta niin että SiiKa:n jäsenille olisi varattu tietty määrä ”opiskelupaikkoja”.

Mitäs sanotte, kuka haluaa opettaa ja kuka haluaa oppia?

8 vastausta artikkeliin ”Järjestetäänkö jokahenkilön fotokurssi?

 1. Ilkka Kokkonen

  Eikös sinulta, Tapsa, varmaankin löytyisi vanhoja opetuspohjia ja materiaaleja noiden perusjuttujen suhteen vanhoilta kansalaisopiston kurssien pitoajoiltasi?

  Minä olisin kyllä valmis apuopeksi!

  Pitäisikö kuitenkin rajoittaa koulutus koskemaan vain järkkärikalustoa? Sitä pokkarisälää kun on vaikka miten paljon erilaista, että niiden nippeleiden ja valikkojen kanssa olisi kymmenenkin opea ihmeissään.

 2. Tapsa

  Kiitos Ilkalle vastaantulosta jo tässä vaiheessa. Sitten vaan lisää halukkaita, jos sinulla on hanskassa nuo peruskäsitteet kuten aukot, ajat, ISO:t ja polttovälit niin mukaan vaan. Mitä enemmän on opastajia, niin sen sujuvampaa on työskentely.

  Taitaa olla minun kansalaisopisto-materiaalini menneen talven lumia. Silloin minä piirtelin taululle ja heiluttelin käsiäni. Sekä tietysti puhuin kuin Ruuneperi paitsi että Ruuneperi puhui ruotsia…
  Tänään pääsee opettaja käyttämään apunaan pc:tä ja videotykkiä. Pitänee ruveta vääntämään perusteita biteiksi, jospa Internetin ihmeellinen maailma toisi apua asiaan. Hyvät vinkit ovat toki tervetulleita!

  Tuo pokkari-asia on hankala. Totta on, että pokkareissa on vaikka mitä efektejä joiden toimintaa joutuu kokeneempikin sormi suussa miettimään. Mutta toisaalta, usean harrastajan kuvausura alkaa pokkarilla. Fundeerataan tuota vielä yhdessä.

 3. Mervi Lukkarinen

  Hienoa, hienoa. Pääsen ihan ekana ilmoittautumaan kurssille. Olisin tullut sunnuntainakin, mutta hiisi kun sattuu jotenkin aina väärään aikaan. Eka ilmoittautunut saa sitten varmaan vaikuttaa kurssipäivään. Joo, ei pokkareita, kuten Ilkka toivoi. Mulla on kaksi järkkäriä, enkä osaa kummallakaan kuvata. Mutta hyvä Tapsa, että tykkäät haasteista, on mulla myös pokkari, jolla kuvaan vaellusreissuilla.

  Mukana siis tällä hetkellä kaksi opea, yksi Oppilas ja kolme kameraa… :>) Ja Ilkan ei tarvitse kysellä, mikä toinen. Autoista osaan kertoa värin, ja sama pätee kameroihin. Musta Canon, käytetty ja taitaa olla juntturassa jotenkin… :>). Sen verran olen oppinut teidän murretta, että luulen, että se on joku croppikenno…
  Messissä ollaan.

 4. Ilkka Kokkonen

  No niin, tämähän alkaa edetä. Mikko ja Heikki varmaankin jätetään nyt ihan rauhaan, ”kiitoksena” hienosta panostuksestaan kuvankäsittelykouluttajina. Tietysti, jos ihan välttämättä haluavat mukaan, niin eihän tietysti poiskaan potkita pätevintä kärkeä.
  Ehdottaisin, että Juhani liittyisi apuopettajien kaartiin, nikonistikin olisi tällöin neuvontakaartissa. Samoin Borgmanin Jounilla on pitkä järkkäritausta nikonistina. Fourthirdsi-immeisiä meillä ei taida joukoissamme ollakaan, mutta ilmoitelkoon mieluusti sellainen, joka Olympuksista kokemuksia omaisi.
  Pellikan Erkki olisi kahden merkin hallitsija, kun vaihtoi hiljattain Canonista Pentaxiin. Entäs Ulla sitten, kävisikö tällainen koulutusduuni?
  Ollikaisen Matti hallitsee ainakin Canonin valikkotekniikkapuolen minua paremmin, näin olisi hyvä lisä opejoukkoon. Että tässä mainitut (ja tietysti kaikki muutkin halukkaat), ilmoitelkaa halukkuudestanne apuopeiksi, niin lykitään asiaa eteenpäin! Kiitos!

 5. HeikkiP

  Tämähän lähti vauhdilla liikkeelle. Hyvä!
  Mukana olen kummalle puolen tiskiä vaan tarvitaan. Tuota runkoa voisi vaikka istua pienempi porukka joskus miettimään. Minulla on myös ”vanha” materiaali edellisiltä kursseilta. Se kaipaa päivitystä kovasti.
  Olen parhaillaan kasaamassa jonkinlaista lyhytkurssia digijärkkärille. Katsotaan mitä siitä tulee.
  -hp

 6. ulla

  Älkää unohtako alkua ja juurta, eli pokkariporukoita. Sieltähän sitä edetään. Sitähän voisi tehdä alkuosaan kaksi ryhmää, pokkarit ja järkäleet ja sitten kun lähestytään kuvan sommitelua yms. niin sitten porukka yhteen.
  Se olisi opettajille ja oppilaille suuri helpotus, koska silloin se mikätämäminunkoneoikeinon-osiossa on pienempi porukka oppijoita kasassa ja saa ja voi antaa yksilö / kamerakohtaista opetusta.

  Minä olen ainakin ensi kesään sakka niin kinni omissa rojekteissani ja allakkani täyttänyt, että en ehdi muuta kuin ihmetellä. Eli minä en tässä vaihessa lupaudu koulutusdunnin.

  Tämä jokahenkilökoulutus on tärkeintä, mitä SiiKa voi tehdä, täältä se uusi porukka joukkoomme nousee!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *