8 vastausta artikkeliin ”PENTAX-KYSYMYS?

 1. Ilkka Kokkonen

  Pellikan Erkillä ainakin kyseinen kaluste on. Jos haluat Erkin numeron, niin ota yhteyttä. Ja olikos se sama runko Palosen Pasillakin?

 2. Erkki Pellikka

  Pentaxilla on tullut uusi malli K-5. Vilkaise netistä. Pentax on hyvä, kevyt ja jämäkkä kamera. Minua Pentaxissa kiehtoo myös HDR kuvaus suoraan kameralla ( K-5:ssa hieman kehittyneempi). Melkein kaikki linssit minulla on kiinteä polttovälisiä, (15, 21, 35, 70 ja 55-300mm) että harrastus pysyy valokuvaamisessa eikä tuhansien kuvien räpsimisessä, joista tuvan lämmössä yritetään tehdä nyky mittapuun mukaan ”mahtava” (kaukana siitä millaisena kuvaaja sen kuvatessaan näki) kuva. Mutta jokainen tyylillään.
  Hyvää luomukuvaus syksyä kaikille.

 3. TeroP

  Pentaxin rungoissa on useita ominaisuuksia, mitkä puuttuvat toisilta kameravalmistajilta, ainakin N ja C-merkkisistä. Esim. vakaaja on rungossa, paras sääsuojaus/roiskesuojaus ja nyt tämä suora HDR kuvaus. Olen samaa mieltä Erkin tuosta jälkimuokkaus kommentista, tosiaan ”kaukana siitä millaisena kuvaaja sen kuvatessaan näki”. Voin nimittäin itsekin allekirjoittaa tämän väittämän. Olen joutunut useasti nöyrtymään siihen, kun kuvaustilanteessa olen sössinyt ja olen yrittänyt kuvaa epätoivoisesti parannella jälkikäteen kahvimuki kädessä mukavissa olosuhteissa. Eli pyrkimyksenä olisi saada jo kuvaustilanteissa, myös nopeissa tai muuten haastavissa sellaisissa mahdollisimman onnistunut lopputulos. Koska ei siitä huonosti valottuneesta tai muuten vähän pieleen menneestä otoksesta saa hyvää edes jälkikäteen tietokoneella. Ja hyvä näin.

 4. Tapsa

  Kiitoksia vinkeistä, pitää käydä vilkaisemassa mitä tuosta uudesta mallista sanotaan. Itsekin kuvaan pääasiassa kiinteillä polttoväleillä,ehdin siihen aikoinaan tottua, valovoimaan ja piirtokykyyn.

 5. Erkki Pellikka

  Kuvailin 40 vuotta Contaxilla jossa käytin Zeiss linssejä. Myin vanhat pois ja nyt kuvaan seuraavat 40 vuotta Pentaxilla, taitaa vain ennen tuota päivämäärää tulla luonnollinen stop sitä ennen. Jos olet kinnostunut Pentaxin rungosta voisin vaihtaa sen uuteen K-5:een. Kun vaihdoin kameramerkkiä valitsin kahdesta, Olympus tai Pentax. Pentaxin opiska valikoima vei voiton. Olympuksessa olisi pienempi kenno, joten se olisi ollu runkona parempi minun käyttöön.

 6. Tapsa

  Voisin olla kiinnostunut tuosta K7:sta. Kuvasin filmiaikana Nikon F3:lla ja Nikonin laseilla ja olin todella tyytyväinen.Olivat tehneet rungon jossa oli kaikki mitä pitikin. Rinnalla oli jonkin aikaa Nikonin F90 komentoperällä mutta manuaali vei voiton, automaatti pölyttyi laukussa. Makuasia. Pitkään harkitsin rungon vaihtamista Nikonin digiin mutta hinta muodostui esteeksi, F3:n ja lasit myytyäni totesin että ainoa vaihtoehto oli Pentax. Enkä ole katunut, Pentax K10 on alun tarkennusongelmien jälkeen ollut todella luotettava peli. Kuvanlaadultaan se jää vähässä valossa jälkeen CaNi rungoille mutta eipä ole hintakaan ollut samalla tasolla. Ja Pentaxin linssit tekevät hyvää jälkeä, pystyvät parempaan kuin mihin runko antaa mahdollisuuksia. Lisäksi Pentaxin linssit ovat suht. edullisia kun vain onnistuu sellaisen saamaan. Esim. 35:sta odottelin muutaman kuukauden, lopulta Koppimopo toimitti lasin hyvin kilpailukykyiseen hintaan.

  Mitäs tuolla K7:lla on hintaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *