4 vastausta artikkeliin ”Piirikisa

 1. Ilkka Kokkonen

  Kutsu tuli Varkaudesta hyvissä ajoin, kas näin:

  Piirikilpailukutsu
  (24.4.2010 päivitetty kutsu)

  Varkauden kameraseura ry kutsuu teidät mukaan vuoden 2010 Pohjois-Savon kameraseurojen piirikilpailuun.
  Kilpailukuvien tulee olla perillä viimeistään 12.9.2010.
  Kuvat lähetetään osoitteeseen: Varkauden kameraseura
  Timo Heinonen
  Näreikönkatu 3
  78210 VARKAUS

  Kilpailun tulokset julkaistaan ja näyttely avataan sunnuntaina 31.10.2010 klo 13:00 Varkauden kaupunginkirjaston näyttelytilassa (Osmajoentie 1).

  Lisätietoja: Timo Heinonen, kuvasihteeri
  040 7728773
  timo.heinonen@pp1.inet.fi

  Kilpailun säännöt ja kutsu löytyvät myös seuran nettisivuilta
  http://www.sksl.fi/varkauden.kameraseura/

  Eli kohtapuoliin täytyy taas ruveta tositoimiin piirikisan suhteen. Jokainen ryhtyköön jo hyvissä ajoin käymään läpi osallistujaehdokaskuviaan. Olisikohan tuo viikonloppu 13.-15.8. sopiva katsoa ja juryttaa kisakuvat Semppiksellä? Seuraava viikonloppu ei ainakaan minulle kävisi. Pohjustustalkoot olisivat sitten viikonloppuna 3.-5.9. Kuulostaako hyvältä näin?

 2. Henni

  Hei,

  Onko tässä piirikisassa jotain aiheita, en löytänyt sääntöjä mistään tuolta nettisivulta vaikka kuinka selailin?

  Henni Kuopiosta, sivustoa hiljaisesti seuraava amatööri-kuvaaja

 3. Ilkka Kokkonen

  Piirikisassa ei ole määrättyjä aiheita, säännöt löytyvät Varkauden kameraseuran sivuilta, kuten yllä todetaan. Mutta minä kirjoitan kohta lisää aiheesta ihan omaan juttuunsa, ja liitän säännöt alakommenttiin.

 4. Ilkka Kokkonen

  No, laitan varmuuden maksimoinnin vuoksi tähänkin:
  PIIRIKILPAILU

  1 §

  Kilpailuun saavat osallistua Pohjois-Savon (ent. Kuopion läänin) alueella toimivat SksL:n jäsenseurat. (Kuopion Ks, Varkauden Ks, Siilinjärven Kamerat, Keiteleen Ks, Sisä-Savon Ks, Iisalmen Ks)

  2 §

  Kilpailu käsittää:

  A. Ripustettavat kuvat

  B. Heijastettavat kuvat

  Sarjaan A kelpuutetaan vedokset ja tulosteet, sarjaan B diakuvat ja jpg / jpeg -muodossa digitaalisella tallennusvälineellä olvat teokset

  3 §

  Kilpailija saa osallistua kumpaankin sarjaan enintään kuudella (6) teoksella. Kuvakokonaisuus tai kuvasarja, enintään kolme(3) kuvaa, katsotaan yhdeksi teokseksi joka voi olla myös yhdellä kehyksellä (eli 3 kuvaa samalla pahvilla).

  4 §

  Sarjaan A osallistuvat vedokset, jotka tulee pohjustaa tai laittaa paspikseen, joiden suurin sallittu koko on 40 x 50 cm , ja suurin sallittu paksuus 3 mm , mahdollinen pohjustus ja kehyskartonki (passepartout) mukaanlukien.

  Vedosten taakse, vasempaan yläkulmaan, on merkittävä teoksen nimi, kuvaajan nimi sekä seuran nimi lyhennettynä nimen ensimmäisillä kirjaimilla. Teoksen näkyvälle puolelle ei saa tehdä nimi- tai nimimerkkimerkintöjä. Useammista kuvista koostuva kokonaisuus on merkittävä niin, että kuvien esitysjärjestys käy yksikäsitteisesti ilmi.

  Sarjaan B osallistuvat projisoitavat teokset, kuten diat ja tiedostot.

  Diat on kehystettävä lasillisiin 5 x 5 cm kehyksiin. Mikäli kuva-alaa rajataan, tulee rajaus tehdä lasin väliin. Kehykseen on merkittävä projisointimerkki (miel.punainen ympyrä) dian vasempaan alakulmaan diaa oikein päin katsottaessa. Kehykseen on merkittävä teoksen nimi, kuvaajan nimi ja seuran nimi. Lyhenteiden käyttö on sallittua, jos en eivät vaikeuta tekstin ymmärtämistä. Tarrojen käyttö on sallittua, jos ne eivät vaikeuta kuvan esittämistä.

  Tiedostot toimitetaan JPEG-muodossa. Kuvan pitempi sivu saa olla enintään 2500 pikseliä. Tiedostot nimetään siten, että tiedostonimestä voi yksilöidä kuvaajan, teoksen ja seuran (esim. keijo_kuvaaja.luonto.seura.jpg.)

  Kaikkiin teoksiin on merkittävä teoksen nimi, tekijän nimi ja seuran nimi. Merkinnät tehdään sarjassa A pohjakkeen taakse vasemman yläkulman lähettyville, diakuvissa kehykseen ja digitaalisissa tallenteissa erillinen lista, jossa näkyy kuvaajan nimi ja teoksen nimi. Teoksen nimi voi näissä näkyä kuvaa katsottaessa. Kaikkien saman seuran jäsenten kuvat toimitetaan yhdellä digitaalisella tallenteella (esim.muistitikku, cd)

  Jokaisen osallistuvan seuran on liitettävä kuvalähetykseen teosluettelo, jossa tulee näkyä kaikki em. tiedot. Järjestävän seuran oikeus ja velvollisuus on poistaa kilpailusta sääntöjen vastaiset teokset.

  5 §

  Aikaisemmin piirikilpailuun hyväksytyllä kuvalla ei saa osallistua uudestaan.

  6 §

  Järjestävä seura ilmoittaa vähintään yhtä (1) kuukautta ennen, piirin alueella oleville seuroille:

  – milloin ja minne kuvat toimitetaan

  – missä paikassa vuosittainen tilaisuus pidetään ja tulokset julkistetaan

  7 §

  Järjestävä seura pyytää seuran ulkopuoliset arvostelijat, jotka toimivat myös palkintolautakuntana.

  8 §

  Palkintolautakunnan tulee valita sarjasta A 30 teosta ja sarjasta B sarjasta 30 teosta näyttelyä varten, joka kiertää kyseisen vuoden piirikilpailuun osallistuneissa seuroissa.

  9 §

  Seurojen välinen kilpailu ratkaistaan siten, että jokaisesta seuran jäsenen näyttelyyn saamasta teoksesta annetaan yksi (1) piste. Arvostelijat voivat harkintansa mukaan antaa hyvistä teoksista kunniamainintoja (1-4), joista tulee vielä yksi (1) lisäpiste. Lisäksi valitaan paras teos joka palkitaan palkinnolla ja kunniakirjalla.

  10 §

  Järjestävä seura huolehtii ja jakaa kunniakirjat seuroille ja yksityisille kilpailijoille.

  Kilpailuun eniten hyväksymisiä saanut kilpailija palkitaan palkinnolla, jonka järjestävä seura päättää ja hankkii.

  Seurojen välinen kiertopalkinto jää kolme voittoa saaneen seuran haltuun. Kyseinen seura hankkii tilalle uuden kiertopalkinnon seuraavalle vuodelle.

  11 §

  Kilpailun ajankohta on lokakuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *