G11

Kotoa levisi (tippui lattialle) edellinen räpsy, ja ajattelin sitten päivittää kotikamerankin siihen kuntoon, jolla voisi sitten jotain järkevää kuvaa saada aikaan. Järkkäriä kun ei jaksa enää kauheasti mukana roudailla niin ajakoon tämä G11 (Ilkankin painostuksesta tähän päädyin) nyt tämän harrastepuolen hommat. Varsin pätevältä vaikuttaa peli, eihän se mikään raketti ole tarkentelemaan ja laukaisemaan mutta kyllä tällä hyviä kuvia tulee. Ihan muutamia ensitestejä tässä.. pitää vielä yrittää pähkäillä mikä on paras tapa nyt sitten ottaa kuvia noista liikkuvista kohteista kuten koirat ja muksut. Haastetta on takulla .. 😉

g11_test-1g11_test-2g11_test-3g11_test-4

Kuvia vähän säädetty ainoastaan lightroomissa, ei photaria.

3 vastausta artikkeliin ”G11

 1. Ilkka Kokkonen

  No, onneksi olkoon viisaalle valinnalle sitten. Itselleni hommasin tällaisen vähän käytettynä kolmisen viikkoa sitten, ja pääosin tyytyväinen olen hankintaani ollut. Vaihtoehtona minulla oli Panasonicin LX3, joka olisi ollut parempi kokonsa ja suuremman valovoimansa puolesta. G11:n valtteja puolestaan ovat venyvämpi zoomi (6X) ja etenkin kääntyvä näyttö (tällainen kääntyvä liveviivinäyttö pitäisi olla järkkäreissäkin)! Kylläpä lomareissukäytössä tahtoi järkkäri jäädä suosiolla pois kuljetuksesta ja G11 tuli useimmiten yksinään mukaan!
  Mutta ei tällä tosiaankaan actionkuvien kanssa juhlita, vaikka tarkennus- ja laukaisuviive on lyhentynytkin sitten muutaman vuoden takaisten pokkareiden. Järkkäriin verraten viive kuitenkin on huikean pitkä. Ennakointitaito on arvossaan, jos tällä actionia yrittelee vangita!

 2. Erkki Pellikka

  Joo G11 on hyvä ostos. Valotusta on kätevä korjata jos histogrammi niin pyyttää, toisin on monessa kilpailiassa. Namiskukkula sijaitsee muistaakseni yhtä kätevästi kuin G10:n.

 3. Ilkka Kokkonen

  Ja ISO-arvon säätö on omalla kiekolla kameran päältä manuaalisesti väänneltävissä, nopeasti ilman valikkorumbaa, tämä on erittäin hyvä ratkaisu!
  Takaseinässä oleva monitoimikytkin/valintapyörä on kyllä aivan liian herkkä, ainakin minulla tulee turhan usein osuttua siihen niin, että siitä aiheutuu tarkoittamaton valinta ja sitten tietysti korjausräpeltämistä päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *