10 vastausta artikkeliin ”Kuvia Runnilta

 1. Tapsa

  Tuosta kakkosesta pidän itsekin, meinasi jäädä ottamatta kun oli alkuun niin huomaamaton.

  Läksin n. klo 6 ja silloin oli Runnilla ihan täysi usva. Siellä oli aika kylmä ja joki antaa paljon kosteutta. Mutta kun tulin päätien tuntumaan niin sieltä oli jo usva kaikonnut vähänkin kuivemmalta ja aukeammalta paikalta. Luulenpa että liikkeellä pitäisi olla jo viiden maissa. Kolmoskuva on otettu peltojen laidoilta n. 6:30 ja silloin usva alkoi olla aika vähissä.

  Huomisaamuksi ovat usvia lupailleet. Eikun aamuyöstä kahvia termariin ja eväsleivät reppuun. Matka kosteikkojen laitaan ja kompassin kanssa katselemaan mistä se valo alkaa tulla niin tietää katsella kuvauspaikat valmiiksi.

 2. Ilkka Kokkonen

  Upeaa usvatunnelmointia, Tapsa! Hotelli ja peltomaisema taitavat ensikatsomalla olla mieluisimmat. Ennen en paljon rakennuskuvista perustanut, nykyään maku on monipuolistunut! Peltokuvassa nuo niin monesti kiroillut sähköpylväät lankoineen on otettu mukavasti toimivaksi sommitteluelementiksi(olisiko vain pitänyt asetella pylväs täysin oikean reunan kanssa samansuuntaiseksi)!
  Kakkosen punapallo toimii sumumaisemassa mainiona, herkullisena yksityiskohtana! Minun makuuni se vain on liikaa oikealla ja vertikaalisesti keskellä. Vanha sommittelusydeemi, että tärkeä kohta kolmasosan ja kolmasosan ristikkoon(alaristikkoon oikealle tässä), toimisi mielestäni tässä niin, että punapallon painoarvo vielä korostuisi.
  Viimeisestä punaisine veneineen tykkään myös. Vasemmalla varmaankin rannan kaari kokonaan ”ehyenä”olisi ollut hyvä näkyä.
  Pitäisiköhän todella huomenna olla makeita aamu-unia kohtaan julmana ja hypätä usvanmetsästykseen! Sorsia vaan ei ainakaan kannata matkia, ettei tule haulia huulille!

 3. Tapsa

  Kiitos Ilkka. Olen huomannut että kuviini alkaa tulla sellaista tietoista harmonian rikkomista. Kokeillenko uusia ulottuvuuksia. Esim tuo pelto-niitty-sähköpylväs on sellainen väripintakokeilu. Ja viimeisenä olevasta kuvasta on olemassa sellainen ehyen rantaviivan omaava versio. Siinä vain nousee rannan ruohikko helakanvihreällä värillään päärooliin ja alkaa tapella huomiosta muiden kanssa.

 4. ilkkak

  Jeps, totta on, että usvan vaikutus ei tietysti tehoa tuohon lähellä olevaan ruohikkoon, ja jos sitä tulee liiaksi kuvaan, niin se kyllä ”parkaisee”. Tasapainoilua siis!

 5. Hanna

  Ensimmäinen kuva vanhasta hotellista on mielenkiintoinen ja usvaisuus tuo siihen sellaista historian havinaa. Jopa niin paljon, että alkoi kiinnostaa talon historia ja kävin netissä surffaamassa historiapaketin. Talokuvat on harvoin sellaisia, että haluaa tietää lisää. Onnistunut otos!

 6. Ilkka Kokkonen

  Noin juuri, enpä voisi juuri sopivampaa kuvausilmaa ajatella tuollaisen vanhan rakennuksen ikuistamiseen. Pitäisiköhän, Tapsa, sinun viritellä pientä kauppapoliittista lähestymistä yrityksen suuntaan tuon kuvan kanssa! Voisi käydä hyvin kaupaksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *