13 vastausta artikkeliin ”kuva

 1. Tero

  Kuva selkeästi sopii mv-kuvaksi. Sekä Antin että Tapsan versiot ovat mielestäni omalla tavallaan hyviä. Antin versio on selkeästi dramaattisempi, osaan käyttötilanteista liiankin dramaattinen? Antin muunnos nostaa esiin hieman ”epärealistisesti” esiin karkeutta mm. hampaissa ja silmässä, mikä kyllä näyttää mielenkiintoiselta, mutta ”vääristelee” tavallaan totuutta. Tapsan versio taas on mukava kuva vaikka henkilöesittelyn yhteyteen tms, mutta jää tavallaan pliisummaksi. Antti varmasti veti tahallaankin käsittelyn vähän yli. Erittäin mielenkiintoinen vertailu, kiitos teille!

 2. AnttiK Artikkelin kirjoittaja

  Kiitos Tero kommenteista, no minut tuntien ainahan minulla menee käsittelyt hieman yli, mutta sitä kautta minä ehkä haenkin sitä omaa tyyliä, joka on aika useassa potretissani mukana. Eihän se kaikille käy ja kaikkiin kuviin .. mutta aika moneen kylläkin. Yritän aina henkiä kuviin maalauksen omaista piirrettä, ja sitä kauttahan sitä epärealismia tulee kuviin vahvastikin ..

 3. Tapsa

  ”Kauneus on katsojan silmässä”-sanotaan. Edelleenkin kannatan vahvasti hyvin erilaisten näkemysten esilletuontia. Kovaa ja pehmeää, karkeaa ja silkkistä, kylmää ja kuumaa. Pääasia että kuva elää tekijänsä siihen puhaltamaa elämää. Olisipa mukavaa joskus laittaa muutamia kuvia sellaisiksi peruskuviksi joista jokainen saisi muokata näköisensä, rajauksineen jne. Mitäs sanotte?

  Tapsa

 4. Ilkka Kokkonen

  Laitoin Antille oman mustavalkoversioni myös. Kiva olisi, jos Antti sen joutaisi vielä tuohon vierelle asettelemaan. Kiitti, jos onnistuu!

 5. tapsa

  Mielnkiintoista on se kuinka erilaisilta kuvat näyttävät eri näytöillä. Ennen kaikkea kontrasti ja terävyysvaikutelma vaihtelevat melkoisesti. Kokeeksi tulosti kaikki kuvat HP:n LaserJet 1022:lla (mv:na) ja niissä sekä värikuva että oma versioni ovat todella ”pliisuja”. Tätä ”pliisuutta” huomaan muissakin kuvissani. Pitänee paneutua taas uudelleen kuvankäsittelyyn jossa se ongelma oletettavasti piilee. Ensisijaisesti kai terävöinnissä ja kontrastin säädöissä. Olisikohan näyttö menossa vaihtoon?

 6. anttik

  Juu, kaikkihan on tässäkin otteessa suhteellista. Mutta jos kuvia paperille haluaa niin monitori tulisi olla hyvin kalibroitu, vaikkakin sekään ei paskaan monitoriin kauheasti auta. Testejä pitäisi tehdä sitten mistä saa parhaan vastaavuuden kuville paperille. Mikkohan on noita profiileja jne nyt säädellyt ja tutustunut enemmänkin papereihin jne. Sillä on A3 tulostin, jota ilmeisesti meinaa käyttää myös siihen, että muutkin voisi saada isoja vedoksia sitten sillä, hyvään hintaan. Mikko kertokoon lisää ..

 7. Ilkka Kokkonen

  Kiitoksia kovasti, Antti! Tästähän tuli mielenkiintoinen vertailukokonaisuus. Noista kolmesta, tai siis neljästä värillinen mukaanluettuna, löytyy varmaankin tällaisesta kohteesta jo aika monen makuun mieleinen kuva.

 8. MjP

  Minulla on siis tätä nykyä A2 kokoa vääntävä epsonin tulostin. Hinnastoa olen parhaillaan kasaamassa ja erilaisia paperilaatuja testaamassa. Tarkoitus on siis tarjota ko. tulosteita myös ulkopuolisille henkilöille, jotta saan hiukan kustannuksia pois ja tulostimelle käyttöä. Hinnat tulevat olemaan siikalaisille kilpailukykyisiä ja paperivalikoima perinteisistä valokuvapapereista tuollaisiin fine-art mattapapereihin (mm akvaarellipaperin tyyppisiä paksuhkoja puuvillalumppupapereita). Kuhan saan kaikki asiat ensin paikalleen niin tämän jälkeen laitan tarkempaa informaatiota aiheessta. Sen verran voin tässä vaiheessa todeta, että tulostusympäristö on täysin kalibroitu erilaisia papereita ja tulostustiloja varten (väri/mv) ja vedosten softproofing onnistuu myös. Vedosten tarkkailua varten on d50 standardin mukaiset valonlähteet. Mutta näistä asiaoista sitten myöhemmin lisää. Jos kuitenkin on tarvetta akuutille tulostuksille niin otan jo kyllä nyt tulostustöitä vastaan, mutta kaikki ei ole vielä viimeistelty tuon homman osalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *