Tapsan opissa

siika3testi mv
Tässä eka esimerkki.
seppo

Antti: Piti heti kokeilla miltä toi näyttää mustavalkeana. Hyvän valon olette saaneet viritettyä. Oikea puoli aavistuken liian tumma minun makuun, samoin silmien kiillot oikeanpuoleisessa silmässä jostain syystä tuplana. Taustalle olisi voinut heijastaa hieman valoa niin olisi tummat hiukset irronneet paremmin. Mutta todella mukavat sävyt kuvassa, ja tämmöisistä kuvista saa hieman käsittelemällä todella hienoja aikaan. Odotellaanhan lisäkuvia tässä innolla .. tuplapakkauksen jälki näkyy jo tuossa minun kuvassa, joten siksi noita hieman laatikoitumisia näkyyy kuvassa.

4 vastausta artikkeliin ”Tapsan opissa

 1. AnttiK

  Harmi, etten päässyt mukaan. Vanhempien 40v hääpäivä sattui tälle päivälle ja oltiin Vintillä syömässä. Toivottavasti seuraavan kerran pääsen mukaan, voisi melkein luonnonvalossa kuvata ulkona potretteja. Siihen ainakin minulla löytyy vinkkejä kun noita häitä on tullut kierrettyä jonkin verran.

 2. seppo

  terve.
  Olen samaa mieltä, että varjoposki on liian tumma..
  Tässä vain kokeiltiin tuota jyrkkyyttä..
  Noita tuplapisteitä silmistä kyllä koetettiin isolla porukalla saada pois.. ei vain
  onnistuttu.. ehkä tuolla hiusvalon sijoittelulla oltais saatu tuo toinenkin puoli
  kondikseen… ajatuksena oli korostaa kasvoja.. ja laittaa tautat tukkoon..
  Jotenkin siinä valot roiskiessa unohtui… mutta ihan tyytyväinen tuohon ekaani olen.
  Mutta malli oli loistava…

  Mites Antti noita kasvoja voisi hieman silottaa??
  seppo

 3. AnttiK

  Kasvoja voi silotella esim siten, että ottaa tasosta kopion. pistää kopioidulle tasolle sitten esim gausian blurria jonkin verran. Katsoo sopivan läpinäkyvyyden tasolle ja tekee maskin, jolla valitsee sitten haluamat alueet teräviksi, esim silmät/hiukset jne. Kyllähän se silottelu aina aikaa ottaa jos halutaan tehdä hyvin ja tekniikoita on useita .. voisi joskus katsoa noita käsittelyhommia enemmänkin vaikka tässä meillä?

  Antti

 4. MjP

  Tällaisen ohjeen löysin tietokoneeni työpöydältä :), joten olen sen varmaan tallentanut parempaa tutkimista varten jostain syystä (varmaan esimerkki kuvat ovat näyttäneet hyvältä tms). Vaatii jonkin verran käsityötä (maskiin piirtelyä), mutta näyttäisi muuten aika simppeliltä photoshop hommalta.

  –snip–

  1) Blemish removel, clone stamp and Healing Brush
  2) Duplicate background layer TWICE, add hide all masks to both layers.
  3) Set first new layer to Noise>Median, % depends upon size of skin in image. Set layer to 50% transparancy
  4) Set second new layer to Surface Blur % depends upon size of skin in image. Set to 60% transparancy
  5) Create Third new layer, Overlay, 50% Grey. Add monochromatic Noise.
  6) Add layer mask (Hide all) to first Median layer, unmask(white brush) skin.
  7) Copy this Layer mask to Surface Blur layer and to Noise

  Voila. Simple clean smooth skin. The noise adds some texture, to stop it looking plastic.

  You can vary the Opacity % of each layer to fine tune. I take 3 minutes per image, and have to retouch >150 portraits per day for the studios I work for.
  –snip–

  Minulla on toinen systeemi millä noita olen tehnyt, mutta se on vain paperille printattuna enkä nyt ehdi sitä naputella koneelle. Mutta se vaatii käsityötä paljon (helposti tunti vierähtää kuvan kanssa).

  Oliko kuvassa muuten valkotasapaino/valoitus hiukan pielessä, kun värikuva näyttää otetun punaisen suodattimen lävitse?

  t: Mikko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *