Tarkennnustestiä

tarkennustesti-2tarkennustesti-1   tarkennustesti-3  tarkennustesti-4  tarkennustesti-6  tarkennustesti-5

Tässä muutama tämänpäiväinen kuva tarkennusharjoituksista.

Canon 70-200/2.8 L

1. Av mode f 14 ISO 200 Ei rajauksia, ei terävöitystä, levelssit korjattu

2. AV mode f 7 ISO   400 Rajattu, ei terävöitystä, levvelssit korjattu

3. Toiminto-ohjelma URHEILUKUVAUS f 4.6 ISO 400 Ei rajattu, levelssit korjattu, ei terävöintiä

4. Sama kuva kuin edellä. Rajattu, ei terävöitetty.

5.Toiminto-ohjelma URHEILUKUVAUS f 4.0 ISO 400 Ei rajattu ei terävöintetty, levelssit korjattu

6. Av-mode f 10 ISO 200 ei rajattu, ei terävöitetty, levelssit korjattu.

 

Tässä on ollut tarkennusongelmaa .. minusta tuo nyt alkaisi olla kohdallaan.. miten teistä näyttää..antakaa kommentteja .. palautetta.. onko nämä nyt lähelläkän sitä mitä pitäisi olla.

Tuolla AV modella juoksijoista tuli pelkkää suttua… eikö se ehdi tarkentaa.. vai mikä lie..

t. seppo

5 vastausta artikkeliin ”Tarkennnustestiä

 1. Raija

  Hei.

  Kakkoskuva, thumbnail jostain liljasta (?) , varsinainen kuva ei näy ainakaan minullla. Mahtava tiikerihyppy tuolla nuorella miehellä!

  Siilissä kiva, kun voi kuvata näitä ikiliikkuvia pesäpallonharrastajia sekä toinen antoisa kohde on ne motocrossinharrastajat. Niissä on hyvää ainesta harjoitella liikkeen pysäytystä ja kameran kaikkia mahdollisia ominaisuuksia. Kaikilla kun ei ole kotikenttäetuna koiria ja poneja, jotka näillä sivuilla ovat esittäytyneet aivan kertakaikkisen hurmaavina linssiluteina!!!

 2. Ilkka Kokkonen

  Ihanhan tuo hyvältä näyttäisi tarkennuksen puolesta. Itse kyllä testaisin tarkennusta täydellä aukolla, silloinhan sen mahdollisen virheen paremmin huomaisi, eikös vaan! Ja vielä lähempänä olevaan kohteeseen, niin yhä paremmin huomaisi pieleen menon.
  Että eiköhän se ongelma siinä viiskympissä liene.

 3. AnttiK

  Moro!

  Kyllähän tuo linssisi tarkennus on sen verran nopea, että ei se siitä Av modesta ny voi olla ainakaan kiinni että tarkentaa hitaasti tms.. Minä en kyllä noista automaattisista toiminto-ohjelmista ossoo sanoa yht mitään miten ne toimii, kai ne laittaa automaattisesti AI servon päälle, pulttaa ISON tohon 400:n ja sit jotenkin haarukoi aukon ja suljinajan automaattisesti ja kuvaa muistaakseni vielä JPEG muodossa. Itte kun liikettä kuvaan ni mennään sitten Tv modessa, suljinaika ruuvvataan 1/500-1/1000 tai isommaksi vähän riippuen mitä kuvaan ja millaista liikettä, aukko tulee sit perässä valon mukaan. Herkkyyttä lisäämällä sitten saadaan lisää kontrollia tilanteeseen jos ei tunnu, että täysi aukkokaan ei riitä.

  En tiedä sitten mistä on kysymys, mutta kaikki noi kuvat näyttävät aavistuksen pehmeiltä minun silmään tietäen millainen tykkilinssi sulla on ollut nokalla, vaikea sinällään sanoa onko kyse tämän forumin pakkauksesta / kuvaamisesta JPEGille vai sit linssistä.

  Sinällään todella makeita kuvia tuolta pesiksestä olet napannut, pitäisi itsekin käydä joskus tutustumassa ..

  A

 4. seppo

  Kiitos kommenteista. Tuo Ilkan täydenaukonjuttu pitä varmaan paikkansa. Pitää alkaa kokeilemaan sitä. Niinkuin Antti sanoi, tuo URHEILUKUVAUS-asetus on automaatti, joka tekee kaiken itse.. ei siinä voi vaikuttaa ite mihinkään..olo on kuin pässiä narussa vietäis.
  Jos teitä noilla digijärkkäreillä enemmän kuvanneita kiinnostaa.. antaisin mielelläni nuo optiikkani teille kokeiltavaksi. Voihan se vika olla siinä etsimen takanakin.
  seppo.

 5. Antti

  Moi!

  Minä voin ainakin kokeilla noita sinun putkia, saat minulta vastaavasti sitten köyhän miehen versiot lainaan noista, eli 70-200 4L ja 50mm f 1.4

  Käy heittämässä tähän meille jos ajelet ohi, olen lomalla Pihlaa hoitelemassa tämän viikon ainakin vielä ..

  A

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *