Jatkoa kirjoitukselle ”Tässä vaihtoehto Heikille”

Hei!

Kivet ovat suosikkikuvauskohteitani. Nam.

Samoin ne ”hirsipuut”, joista Ilkalla oli tutkielma aiemmin.  Leppoisia  kuvattavia nekin, eivät hötkyile.

Kivi on Lemmenjoelta,… siitä…siitä kun menee Kangasniemen kammilta alas kurun pohjalle ja siitä jonkun matkaa Minkkisen kammille päin, kun vaan ei lähe sinne Puskulle päin, vaikka sinne on ottava viittakin, vaan just siihen toiseen suuntaan… ja tulee sitten semmonen vanha kaivuupaikka, niin siitä sitten semmoset 300 metriä lounaaseen, niin tulee semmonen isompi rakka ja siinä vieressä kaivanto, siellä niitä on…

Heikille viime perjantaina laittamani kivikuva oli ihan originaalirajauksissaan, levelssit vaan olin hätäpäissäni lytännyt. (EOS 350 D,28.06.2008, 16:52, 1/50 sec,f/10,ISO 100, focal lenght:550 mm)

Tässä nyt kolme vertailua: vaalennettuviime perjantaina lähetettyoriginaali

lapi-vaalennetun-ei-harmaan-kiven1 heikille-vaihtoehto1 originaali-kuva

Pohjajäri on kiveä. Koetin katsella löytyisikö minulta yleiskuvaa siitä läheltä, mutta ei, vain yksi kullankaivuun rännikuva, jonka läheisyydestä tuo kaunis oranssi kivi on. Kiven koko on samaa, kuin mitä alla olevan kuvan rännien takana olevat lohkareet. Ilkka veikkaili 20 x 30 cm…juuu-u, sitä luokkaa. Makroillessa siellä voisi aikaa vierähtää, voin vain kuvitella mitä se olisi!

jostain-taalta

5 vastausta artikkeliin ”Jatkoa kirjoitukselle ”Tässä vaihtoehto Heikille”

  1. Ilkka Kokkonen

    Kiitos, Raija! Tuosta vaaleammasta tykkään vielä enemmän!

    Vai että samoja mieltymyksiä meillä. Kyllä sinun ehdottomasti olisi makro-objektiivi hankittava! Ihan eri tavalla pääsisit kohteisiin pureutumaan!

    Vai että Lemmenjoella tuo kohde sijaitsee. Pitäisiköhän pyörähtää…

  2. Ilkka Kokkonen

    No niin, hiukan päätä raavittuani tulin samaan päätelmään minäkin, että painovihreyttä olla täytyy, muuten kun olisi pitänyt olla kiinni zoomi teleconvertterin kera. Tai sitten Sigman 300-800mm monsteri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *