Kuopion kuvamaraton

Kävikös kukaan muu meidän porukastamme ko tapahtumassa? Minä kävin ensimmäistä kertaa, mutta uskoisin jopa, että en viimeistä. Ihan mukava kisa, vaikka ei tuo nimi niin kovin kuvaava olekaan kuuden tunnin puristukselle. Nimittäin jos haluaa yrittää kunnolla perehtyä ja kuvata annettuja aiheita, niin ennemminkin juoksumatkavertailullisesti tällainen olisi fotomaili.

Ensimmäinen kuvaustehtävä oli oma kilpailunumero(tämä on ilmeisesti joka kisassa perinteisenä aloitustehtävänä). Toisena aiheena ”salaisuus”, sitten ”lemmenloma”, ”ristiriita”, ”kiekuva kalakukko” ja lopuksi ”japanilainen juttu”. Tehtävät piti kuvata muistikortille annetussa järjestyksessä. Kuvia sai ottaa miten paljon tahansa, mutta lopuksi kortilla siis sai olla vain nuo kuusi kuvaa oikeassa järjestyksessä.

Kuvia ei saanut käsitellä, mutta osa ainakin kävi kotona tekemässä valinnat tietokoneen avulla, mistä tietysti on valtava etu. Minä raukka kun yritin parhaani mukaan valita kameran LCD-näytön avulla, niin kylläpä tuntui aikamoiselta arpomiselta. Seuraavalla kerralla pitää hommata läppäri mukaan!

Lopuksi kortti vietiin sitten Fotokellariin, missä tekevät tuotokset paperikuviksi. Tuomari(VB-keskuksen johtaja)antaa jokaisen tehtävän kuudelle parhaalle kuvalle pisteet, ja eniten pisteitä kerännyt on sitten voittaja.

Kotona kun sitten viimein katseli kunnon kokoisina ottamansa teokset, niin kylläpä hävetti. Miksi en tullut tajunneeksi, että jostain läppäri lainaan ja sen avulla ihan eri luokkaa onnistuminen! Kyllä se oppi tulee pieninä palasina, jos ei alun alkaen kunnolla keskity tekemiseensä!