No johan se onnistui 2x, latetaas lisää tekstin kanssa


Siinäpä ne kuvat viikonlopun päälähdön voittajasta. Viimeisestä lähdöstä 24000e ja karsintalähdöistä lisää, taisi Alone Hope juosta yli 30 000e lauantaina. Illalla juostun finaalin jälkeiset kuvat tuli mukavan sävyisiä kun kuvissa on kevään hento vihreys ja laskevan auringon antama puna. Jostakin syystä minä en näe tässä vaiheessakaan vielä lataamiani kuvia vaan pelkkää koodia. Siksi nuo ensimäiset kuvat lähti ikäänkuin varkain ennen aikojaan.

4 vastausta artikkeliin ”No johan se onnistui 2x, latetaas lisää tekstin kanssa

 1. Juhani Hynynen Artikkelin kirjoittaja

  No siellä kuvissahan on exif tiedot poistamatta joista näkyy kuvien käsittely ja kuvaus tiedot. Ne on otettu pääasiassa 2.8 aukoilla ja kennon iso arvo 200- 320. jolloin täysikennoisen kameran kuva on erittäin terävä siltä terävyysalueeltaan. Kun terävyysalue on lyhyt suuren aukon jodosta sehän on se normaali toimenpide että terävyysalueella oleva kohde saadaan korostumaan paremmin kun tausta softaantuu. Sehän oli tarkoituksellinen toimenpide että sain hevosen ja ajajan näyttämään korostetun teräviltä ja siitä johtuen tuo näyttää ihan kuin tuo hevonen voisi hypätä väikka pois tuosta kuvasta. Tuohan onnistuu kun on sellaiset optiikat jotka piirtää jo 2.8 aukolla erittäin terävää jälkeä. Lisäksi näissä on käytetty salamaa täytevelona josta siitäkin johtuen kohde irtaantuu mutta sekin on tarkoituksellista. Jokatapauksessa tuo on tarkoitukselliseti tehty ja onnistunut niin hyvin että hevosmiehet on näitä kuvia ylistäneet, hehän näitä ostavat. Noita kuviani pääsee enemmän katsomaan Kuoion raviradan galleriassa olevan ensimäisen linkin kautta PigasaWeb albumille. Niin että Anteeksi vain Erkki kyllä se kohde on irrotettu kuvatessa täydellä aukolla ja salamaa käyttämällä.

 2. TeroP

  Tarkkaa piirtoa tekee Juhanin optiikat. Kummallako linssillä kuvasit tämän otoksen 14-24mm:llä vaiko 24-70mm:llä?

  Saatan olla väärässäkin, (paljon mahdollista) mutta tuli mieleen, että tämä Erkin mainitsema etualan ”efektistä”…että olisiko tämä täytevalona käytetty salama suurimpana tekijänä kohteen irrottamisessa/esiin tuomisessa taustastaan sekä jonkinverran myös punaisen sävyn/värin korostumisena. Tosin lisäksi tämä ilta-aurinko on jonkinverran punaisuutta kuvaan mukanaan tuomassa. Omaan silmääni kuva on vähän liian punasävyinen, mutta se on vain minun mielipiteeni, eikä mikään ehdoton totuus…eli pelkkä makuasia.

  Jokatapauksessa näyttäviä ravikuvia Juhanilla on ja mielestäni erityisen hienoa on se, että kuvat menevät kaupaksi ja harrastuksestaan saa rahallista korvausta.

 3. Juhani Hynynen Artikkelin kirjoittaja

  Olet oikeassa Tero, nimenomaan se salaman käyttö tekee tuon vaikutuksen. 24-70mm oli käytössä kolmesatsessa rungossa ja D700.ssa oli 70-200 mm. Olisi saanut olla mukana toussa tungoksessa 14-24 että olisi päässyt samalle tasalle toisten kanssa kun oli useita kuvaajia joutui ottamaan toisten yli ja aikapaljonkuvasin myös vastavaloon. Siksi minulla onkin noita vastavalokuvia aikapaljon, varsinkin päälähdön voittajan kansiossa. Huomaa siellä kun toiset kuvaa vastapiolelta myötävaloon. Kyseiset kuvat löytyvat seuraavan linkin takaa PicasaWeb.istä https://profiles.google.com/juhyny

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *