Subjektiivinen objektiiviarvio: Sigma 150/2.8 EX DG HSM Macro

Hei! Ajattelin kirjoitella pienen arvion tuosta otsikossa mainitusta makro-objektiivista tänne blogiin. Tätä passaa sitten kommentoida ja laittaa lisäyksiä, jos joku muukin omistaa lasin tai on muuten käyttänyt sitä. Tämä objektiivi on suunniteltu makrokuvaukseen ja sillä pääsee 1:1 kuvasuhteeseen. Itse olen käyttänyt sitä makrona ja toisaalta sitten ihan normaalina teleobjektiivina.

Plussat:

– Erittäin hyvä rakenne; kestää käyttöä ja on ammattimaisen tuntuinen

– Tuottaa tosi teräviä kuvia! Ehkäpä terävin minun objektiiveistani; saattaa olla liiankin terävä henkilökuviin. 😉

– 150 mm:n polttoväli: parempi esim. ötököitä kuvatessa, kuin noin 100 mm tai lyhyempi, koska etäisyys kuvattavaan kohteeseen on pidempi.

– Hinnaltaan kohtuullinen (n. 600 euroa) ja hintaan sisältyy VV-suoja, jalustapanta sekä kunnon suojalaukku

Miinukset:

– Hidas tarkentamaan (vaikka HSM-moottori) ja tarkennus sahaa herkästi; tämähän on makro-objektiivien ”ominaisuus”, joten ei siis mikään yllätys, mutta objektiivi ei sovellu hyvin telekäytössä nopeasti liikkuvien kohteiden kuvaamiseen.

Eli tämmöisiä ajatuksia. Lisään tähän vielä juttua, jos mieleen tulee vielä jotain. Pari objektiivilla ottamaani kuvaa esimerkiksi.

Shy Priming for sunIntensive gaze

6 vastausta artikkeliin ”Subjektiivinen objektiiviarvio: Sigma 150/2.8 EX DG HSM Macro

 1. jonne Artikkelin kirjoittaja

  En jostain syystä saa tehtyä kappalejakoa ollenkaan eli kaikki tulee yhteen pötköön ;( Ilmeisesti en vaan hallitse hommaa… Eikä kuvatkaan aukea suurempina… heh…

 2. AnttiK

  Eli kun kuvan lisää siitä sivun alalaidasta browse, ja sitten painaa upload, niin seuraavasta ikkunasta annetaan olla default valinnat, eli SHOW->thumbnail ja Link -> File. Sen jälkeen vaan Send to Editor. Jos ei toimi niin kun kuvat poistaa siitä esikatseluikkunasta niin ne voi kokeilla lisätä uudelleen siitä vierestä BROWSE välilehdestä. kannattaa testailla että miten saa homman toimimaan niin eiköhän se siitä. Tekstiin pitäisi tulla ihan kappaleen jaot kun Enteriä sinne pistää.

 3. Tapsa

  Sairaan skarppia sanoisi Jan Eerala. Jälki on todella hyvää, muotokuvauksessa kuvan saa kyllä softattua kuvankäsittelyllä. Helpompi on softata kuin hakea terävää jälkeä. Vähän käypi kateeksi pokkarimiehelle tuollainen lasi…..

 4. MikkoP

  Pikaisen testauksen perusteella tuo sigman 150mm putki on todella laadukasta tekoa ja piirtojälki huippuluokkaa. Todella vankkaa tekoa ja tarkennus onnistuu kyllä yleensä nappiin.

  Itselläni on Sigman EX 50mm 1:1 Macro ja se ei ole lähelläkään samaa laatua rakenteeltaan kuin tuo 150mm:n. Pikaisen testauksen perusteella myös minä suosittelen tuota putkea ja eiköhän tuo piakkoin omaankin linssi valikoimaan päädy :).

 5. ilkkak

  Itselläni oli tuo sama jonkin aikaa. Tukeva rakenne ja erittäin hyvä kuvanlaatu!

  Miinuksena myös minun mielestäni hitaahko, tai ihan oikeasti hidas automaattitarkennus. Nyt on sitten arsenaalissa Canon EF 180mm/3,5 L USM ja tarkennusnopeus on ihan toista luokkaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *