Macroilua ..

Moro!

Minun macrona tällä hetkellä toimii parhaiten tuo 24-105 4L linssi, jota käytän Kenko:n 36mm Extension tuben kanssa. Kamera tarkentaa todella hyvin ja tarkasti. Tässä muutama pikainen kuva.

macro.jpg macro2.jpg

Lähemmäksikin pääsen kun pistän tuon samaisen tuben sitten tuohon 70-200mm linssiin, ja mukavan kaukana voi olla silloin kohteesta. Tässä luettavaksi lisää tuosta Tube sarjasta.

Mikko oli joku aika sitten hommannut tuon sarjan ja tuo 36mm on sillä ollut käyttämättä, joten lainailen sitä tässä nyt kun Mikko sitä ei tarvitse, kiitokset vaan!

2 vastausta artikkeliin ”Macroilua ..

  1. MikkoP

    Juu, lainassa saapi olla kun tuolle en mitään järkevää käyttöä itse ole keksinyt. Jos sen heittää esim. tuohon 50mm sigman 1:1 macron perään niin tarkennus etäisyys tippuu liian alas (no voihan sillä tietty muurahaisen pään kuvata, mutta valojen säätäminen onkin sitten jo mahdotonta).

    Tässä pieni esimerkki kuva tuolla 1:1 macrolla ja 36mm tuubilla kuvattuna. Kyseessä on siis joku 8mm ötökkä ja peittää muistaakseni koko kennon. https://image.plugi.fi/level2.php?KU_IDX=42654

    Pienemmät tuubit 12mm ja 20mm toimivat loistavasti esim. 85mm f1.8 putken kanssa. 12mm :stä käytän ruokakuvissa yleisilmeen hakemiseen ja 20mm:stä sitten lähikuviin. Tällöin tarkennusetäisyys vaihtelee 20-50cm:ään. Eivät tietenkään voita käyttökelpoisuudessaan esim. tuollaista 150mm 1:1 macroa, mutta jos omistaa hyvän teleputken niin noilla pääsee jo aika lähelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *