Mikko Pitkänen

Mikko ?kärsimässä? 36c lämmössä shanghaissa vuonna 2006.Olen 30-vuotias valokuvauksen harrastaja Siilinjärveltä. Harrastellut järjestelmä digillä tätä hommaa nyt 2004 vuodesta lähtien (muistaakseni), ja sitä ennen filmi järkkärillä mustavalkokuvien merkeissä.

Kuten galleriasta näkyy kuvaan aika paljon ruoka ja tuotekuvan kaltaista kuvaa studio-olosuhteissa. Varsinaista studiota minulla ei ole toistaiseksi käytössä, mutta sen virkaa toimittaa pienehkö huone jossa lamput, jalustat, heijastimet yms saavat olla levällään. Kalustona on Canon:n 5D, Elinchromin Style-sarjan studiosalamat, pari tarpeellista objektiiviä sekä muuta asiaan kuuluvaa rompetta. Harvemmin kohteiksi eksyy ihmisiä (vapaehtoiset mallit voivat ilmoittautua). Esineet tai ruoka ei pahemmin huutele takaisin, että nyt alkaa jo poseraaminen ahistaa 2 tunnin valojen säätämisen jälkeen :), joten johtunee tästä tuo mieltymys kuvata paikallaan pysyvää kohdetta.

Tavoitteenani on saada kuvien tekninen laatu jo kuvausvaiheessa riittävän hyväksi, jotta photoshop työ jää mahdollisimman vähälle. Joskin välillä asiat on kuitenkin järkevämpi tehdä photoshopissa kuin säätää tuntitolkulla lamppujen ja peilien paikkaa :). Kuvani päätyvät kuvatoimistojen myyntiin lähes 100%:sti. Tätä homma pyöritän toiminimen kautta, mutta varsinainen toimeentulo tulee ohjelmistoalan työtehtävissä Beneway Oy nimessä yrityksessä, jossa olen myös osakkaana.

Jonkin verran otan kuvia myös maisemista erilaisten vaellus ja kävelyretkien varrelta mitä on tullut tehtyä. Eli rinkan ja teltan kanssa sitä tulee luonnossa kuljettua, välillä pidempiä ja välillä lyhyempia retkiä. Muita harrastuksia tai asioita mitä tulee puuhattua on lähinnä akvaariot, retkeily ja ruuan tekeminen. Täytyisi vain opetella tuota ruoka-annosten asettelua, että saisi ruokakuvista näyttävämpiä.

Antti sanoi tuossa että pitäisi jonkin sorttinen omakuvaa tähän vielä liittää. No ongelma on se, etten ole koskaan kuvaa itsestäni ottanut saati harvemmin muidenkaan ”mallina” ollut. Tällainen kuva kuitenkin arkistosta löytyi parin vuoden takaa. Ilme kuvassa on kyllä tyly kieltämättä. Liekkö johtunut siitä tosiasiasta, että shanghain ilmasto oli hiukan lämmin (36c varjossa ja kosteusprosentti jotain 100).

Laitelkaa kommentteja kuvista tulemaan. Ja toivottavasti tekstistä saa jotain tolkkua kun lukihärö aiheuttaa hieman ongelmia tuon oikeinkirjoituksen suhteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *