Curtisin intiaanit VB-valokuvakeskuksessa

P.80/Oasis/Gravure.tif

P.80/Oasis/Gravure.tif

 

 

 

 

Hei!

Joko kävit katsomassa Curtisin intiaanikuvia VB-valokuvakeskuksessa?

VB-valokuvakeskuksen kesän valloittaa kansainvälinen klassikko: yhdysvaltalaisen valokuvaajan Edward S. Curtisin legendaariset kuvat Pohjois- Amerikan intiaaneista yli sadan vuoden takaa nähdään ensi kertaa Suomessa VB- valokuvakeskuksessa Kuopiossa.

Intiaanit ‒ Sacred Legacy -näyttely sisältää kuusikymmentä korkealaatuista vedosta Curtisin alkuperäiskuvista. Curtisin taidokkaat muotokuvat nuorista ja iäkkäistä intiaaniheimojen edustajista tuovat koskettavan lähelle alkuperäiskansojen ylpeyden omista juuristaan ja kulttuuristaan. Kuvat kertovat intiaanien elämän muutoksesta ja muistuttavat historian raskaista koettelemuksista. Edward S. Curtis (1868‒1952) aloitti Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen valokuvaamisen 1890-luvun puolivälissä. Näyttelyn kuvat ovat vuosilta 1900‒1930.

http://vb-valokuvakeskus.fi/

VB-valokuvakeskuksen näyttelykokonaisuus tuo lähelle myös Euroopan unionin ainoan alkuperäiskansan, saamelaisten tarinan. Máttut – Juuret -näyttely on koottu Saamelaismuseo Siidan kuvakokoelmista VB-valokuvakeskuksen kesää varten. Suomen, Ruotsin, Norjan ja Venäjän alueilla asuvat saamelaiset ovat perinteisesti eläneet osana luonnon ja vuodenaikojen kiertoa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *