7 vastausta artikkeliin ”Kuvankatselua…

 1. Ilkka Kokkonen

  Joopa, siinäpä meidän entinen aloittelijatuhero heittelee kehiin sarjaa, jota kelpaa selailla! On se hieno seurata, kun nuoret kehittyvät tätä tahtia! No, onhan Ville toki alan koulutuksessakin, mutta silti…
  Maalaismaisema, ysikarhu, pentukuva, kurkistelijakorento, puu/jokisommitelma ja lopun kaksi korentokuvaa, siinäpä kovasti miellyttävää katseltavaa. Näistä jo turistiin kuvankatselussa, niin ihan lyhyesti rajausharjotteista tässä: Puu/jokikuva astui selvän askeleen vielä parempaan, kun se rumpu on nyt taustalta poissa. Kahden korennon kuvalle suunnittelit näköjään vielä paremman rajauksen, mitä tuo katselussa ehdottelemani, hyvin nähty! Vimonen on niin kuin suunniteltiin, ja toimii. Mutta lisäisitkö vielä sen alien-version?
  Jees poks, hyvin menee, mutta menköön! Kiitos sarjasta!

 2. VilleM

  Juu eiköhän tuolla korentojahdissa tule vielä joku päivä käytyä, kunhan saan tuon uuden makrokakkulan hommattua. Kun tuon entisen Tamronin aukkorengas päätti sanoa sopimuksen irti (jumittaa kummallisesti kiinni jos kääntää tarkennusrengasta äärettömästä lähemmäksi).

  Osakseen toki koulutus tekee tehtävänsä, mutta mielestäni kyllä seuratoiminta tulee hyvänä kakkosena! Sen verran kaikenlaista niksipirkkaa tulee niin sivuille kuin turina tuokioiden yhteydessä, ja niitä sitten kelpaakin toteutella tuolla koululla, kun on pelit ja vehkeet ja pikkuisen ylimääräistäkin…

  Tuossa korentokuvassa tosiaan päädyin tuohon neliöön, kun se siihen noinkin hyvin mahtui, mielestäni jopa parempi kuin ”ei-formaatissa” oleva versio.

  Ajattelitko tuolla alien versiolla sitä vielä kapeampaa kuin tuo jo esillä oleva?
  Hyvä kun perässä pysyy, sen verran monta rautaa tulessa…

  -Ville M

 3. Tero Pelkonen

  Kyllä Ville osaa! Hieno kuvasarjakokonaisuus.

  Pystyykö kirkkokuvaan tekemään perspektiivin oikaisua? Vai onko/löytyykö kuva-alaa riittävästi sitä varten? Karhukuvat on erinomaisia ja ensimmäinen kuva niistä ennennäkemätön tilanne/karhukuva..ainakin minulle. Heinänkorren takaa kurkisteleva korento, puunrunko koskessa ja 2 rajausversio sulkakoipikorennoista ovat kärkikastissa.

 4. VilleM

  Tuo kirkkokuva on croppaamaton, harmi kun tuossa ei päässyt kauemmaksi kuvaamaan kun vastapäätä olevan puiston puut tulevat eteen.

  Kokeilin tuota oikaisua Lightroomissa, mutta heittää kuvan jotenkin oudosti vääntyneeksi, ikään kuin tekisi tynnyrivääristymää siihen, mutta valtavat määrät (Markkinoiden huonoimmalla kalansilmälläkin saisi suoremman)…

  Yleensä teen nämä jutut suoraan Huginissa, mutta niinkuin jo kuvankatselussa sanoin se ei toimi kunnolla (ohjelma kaatuu koko ajan).

  Voutilaisen Jannelta kuulin, että Huginista olisi tulossa uusi versio kohtapuoliin, joten katson josko sen lataamalla ongelma korjaantuisi.

  -Ville

 5. MarkkuU

  Monipuolinen sarja. Kuvat 7, 9, 14, 17 ja 19 nousevat minulla sarjan päällimmäisiksi. Kuvassa 7 näkee, miten pienikin yksityiskohta tekee kuvasta tosi herkullisen – selvästi yksi halinalleista elää pahinta uhmaikäänsä. Kuvassa 9 terävyydet, rajaukset, kuvaformaatti ja kohteen ilmeikkyys pelittävät hyvin. Kuvassa 14 on hyvä tilanteen hoksaus ja tuo kapea pystyrajaus sopii kuvaan. Koskikuva on tosi namu – hienot veden sävyt (korostuvat hyvin puun ja kivien harmaasävyjen kumppanina), hieno veden pintakuviointi (ilmeisesti harmaasuodin käytössä) ja tehokas kolmiulotteisuus kuvaelementtien sijoittumisen seurauksena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *