Tarttis tietoa videon editoinnista

Innostuin lauantain hauskoissa juhlissa videoimaan kameralla esityksiä ja yritin tänään niitä työstää Adoben Premierillä. No eihän siitä mitään tullut. Ei ole opasta, netissä kaikki näytti niin helpolta, mutta ihan kuin se ei edes automaattisesti hyväksyisi tuota MOV formaattia. Pitääkö siihen netistä vielä jokin lisäosa hakea… Onko kenelläkään kokemusta premierin käytöstä ja miten kantsis aloittaa. Olen ihan pystymetsästä. Ja jos on tietoa ja vielä halua ja aikaa opastaa, olisko mahdollisuus saada pikakoulutus. Kysyn vaan!

3 vastausta artikkeliin ”Tarttis tietoa videon editoinnista

 1. phan

  Onkos windowsissa vielä Movie Maker- videoeditointiohjelma? Joskus sillä värkkäsin videoklipeistä omia elokuvia ja se oli periaatteessa ihan simppeli ohjelma perustarpeisiin ja siihen varmaan löytyy ohjeitakin enemmän.

 2. VilleM

  Premierin (ainakin cs6:sen) pitäisi kyllä hyväksyä .mov tiedostomuoto ilman takkuilua. Aivan sama mitä laitat uuden projektin asetuksiksi. Koska kun vedät tiedoston siihen leikkauspöydälle niin se kysyy jotain vastaavaa: muutetaanko asetukset sopivaksi tälle tiedostomuodolle? Paina ok ja sitten pitäisi toimia.

  Tuosta Premieristä on vain vähän kokemusta, mutta ainakin koulun koneella .mov tiedostot aukeaa helposti.

  -VilleM

 3. jiitee

  Movie Maker pitää asentaa Windows-koneeseen erikseen. Uusin, Windows 7:ssa ja 8:ssa toimiva versio löytyy tästä linkistä.

  Tuo on tosiaan helpommin lähestyttävä ohjelma kuin Premiere. Varsinkin jos puhutaan Premieren kokonaisesta versiosta (ei Elements). Premieressä riittää ominaisuudet sitten pro-käyttöön saakka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *