33 vastausta artikkeliin ”Valon suunta

 1. phan

  Jep tuo on hyvä. Olen usein tuumaillut, saataisiinko kerättyä aiheesta kiinnostunut porukka, jolla voitaisiin reenata lähinnä pikkusalamoilla tuota valaisuhommaa?

 2. Tommi Prami Artikkelin kirjoittaja

  Tätä ollaan puhuttu, keskustelussa ollut ainakin seuraavat henkilöt itseni lisäksi.

  Janne Ulvinen
  Ville Miettinen
  Jarkko Tiirikainen
  ja PallopanoJannekin muistaakseni oli myötämielinen (en vaan muista koskaan Pallopanoraaman sukunimeä 😀 )…

  Mielestäny pitäsii van keksiä joku (suht) vapaasti käytössä oleva tila… Missä vois viritellä näitä…

  Olen myös miettinyt asiaa niin pitkälle, että löytysköhän kunnalta meille joku uusi tila minne saatas studio(t) viritettyä… Voisi aikakin selvitellä. Olisioa aika hieno kun olisi joku/tai musja/valkee tila, korkee pitäs olla, mutta ei välttämättä hirveen iso, että vois peruasioita tehdä… Aina saa unelmoida…

  -Tee-

 3. phan

  Vähän sama juttu täällä tuota studiotilaa olen toisella silmällä katsellut. Kuopiossa on kyllä jonkun verran tyhjillään olevia tiloja joita esim bändien käyttöön on vuokrattu ja näistä voisi löytyä studiokäyttöönkin sopivia tiloja.
  Eihän tuo paljoa kustantaisi/lärvi jos tuollainen vuokrataan, jos kohdille sattuu.

 4. jiitee

  Jeps. Kiinnostusta tälle aiheelle kyllä olisi. Kuka tietää miten sen Semppiksen yläkerran saa käyttöön? Kokoustahan tuolla on viikonloppuna pidetty. Mitään isoa studiotahan sinne ei pysty tekemään, mutta pikkuflassien ja ikkunavalon kanssa voisi toimia. Huonekorkeutta taisi olla vähän enemmän kuin siellä alakerrassa.

 5. Tommi Prami Artikkelin kirjoittaja

  Yksi vaihtoehto on, ei vapaasti käytettävissä, on MAnttu, mulla sinne avaimet, siellä on sellaset virtsan väriset seinät, mutta iso ikkuna puitten varjossa, Että ei iltapäivällä enää paista sisään. on tosi pehmee valo. Korkeutta tilalla on vaikka kuin paljon…

  Mutta sitä ei voi ihan vpaasati käyttää, ja ongeolma voi olla, että joutuu evakkoon jos joku porukka sinkoo paikalle… Viikonloppusin ainakin yleensä tyhjillän. Sinne tietysti vois saada ihan ”vuoron” varattua liikuntatoimistosta, niin ois kiintee aika…

  Paras teitysti ois sellanen jonka tietäs, että vois virka-ajan ulkopuolella pölähtää ja ei tartteis miettiä liikaa… Korkeintaan omaa porukkaa jaloissa…

  -Tee-

 6. Ilkka Kokkonen

  Semppiksen yläkerta onnistunee vaivattomasti, viikonloppukäyttöä sillä ei paljon ole. Olisiko innostusta vaikka ennen seuraavaa kuvankatselukertaa, su 12.5. Tulisi kaksi kärpästä yhdellä läiminnällä.
  Manttu voisi olla valoiltaan vielä parempi, erittäin harkittava vaihtoehto. Sinne vain pitäisi roippeita eri tavalla siirrellä. Helppous on Semppiksen etu. Siis ainakin jos puhutaan studiovaloista. Ja siellä olisi hyvä kahvitellakin tauolla.

 7. Tommi Prami Artikkelin kirjoittaja

  Heppa,

  Alunperin oli tarkoitus käyttää nimeomaan käsivaloja, eikä varsinaisia studiovaloja. Same difference tough 😉

  Mutta samaa jajatustahan pitää viedä myös ulos, mutta sisällä ois helppo leikkiä aluksi…

  -Tee-

 8. Ilkka Kokkonen

  Aivan, käsivaloistahan puhuttiin. Kääntääkö kahvittelumahdollisuus kurssia Semppikselle, vai miten on mielipuolet? Ja kävisikö monellekin tuo 12.5. ajankohdaksi? Vai mahdollisesti pelkästään salamointiin keskittyen 18.5. tai 19.5.?

 9. Tommi Prami Artikkelin kirjoittaja

  12.5 käy mulle…

  Alkuperäinen idis oli enemmän tekemistä kuin houluttamista. Eli tekemällä oppii menetelmällä. Ja samalla ei kenenkään tarvitse alkaa valmistelemaan koulutusmateriaaleja jne…

  -Tee-

 10. Ilkka Kokkonen

  Joopa, idea oli minullakin ihan kirkkaana mielessä, kurssi-sana oli tosiaan ilmaisussani väärä, käsitettynä sen varsinaisessa merkityksessä. Olisiko kyseessä vaikka salamapaja?

 11. Tommi Prami Artikkelin kirjoittaja

  Mulle kans pitäs käydä tuo aika…

  Pitäskö jostain vaikka yrittää puhua paikalle malli, ois hyvä kuvata vaikka immeistä…

  -Tee-

 12. MarkkuU

  Masa ”Pätkä” Niemeä mukaellen asiahan ei minulle mitenkään kuulu (kun en pääse paikalle), mutta… eikös siellä ole jo valmiiksi riittävän monta karjua myös malliksi linssien eteen. Vai meinaatteks, että kaikkien pitää olla kameran takana samanaikaisesti. Tämä siis ihan vaan hjuumorikommenttina 😉

 13. Tero Pelkonen

  Laittakaa sivuille tai johonkin näkyvään mediaan ilmoitus tms. Haetaan valokuvamallia studiokuvauksiin. Malli saa muistoksi postin välityksellä kuvan/kuvia itsestään.

 14. Ulla

  Lisää kauhoja soppaan!
  1) Olen mukana, jos käytetään alkuperäistä ajatusta käsisalamoiden opiskelusta.
  2) 12.5. sopii, mutta on sitä ennenkin SiiKalla kursseja äitienpäivänä ollut ja … sanomista on tullut. Syystäkin. (tässä sitä historiikkitietoa 🙂 ) Minä ainakin tahdon kunnon ruokapaikkaan ennen kurssia.
  3) Voisiko Bunkerin eteisaula toimia, voisiko Ukkosen Markku pystyä saamaan sitä tilaa käyttöön? Korkea tila, hyvä ympäristö harjoitella käsisalamia myös ulkona.
  4) Semppiksen voi varata soittamalla vapaa-aikatoimen toimistosihteerille, eli Korhosen Ullalle, jos vanhamuistini pelaa, niin 044-7401 364. Semppi on Siilinjärven kunnan nuorisotalo, eli kunnan vapaa-aikatoimi sitä hoitelee.

  Ulla

 15. Ulla

  Ja vielä!

  Malleja puhuttiin syksyllä jo valmiiksi, kun oli näitä kunnallisvaaliehdokkaita kuvattavana. Nykyrin Tapsa tietää heistä.
  JA ÄH!

  Nyt vasta löysin nuo viimeiset kommenttinne, eli paikat ja aika kunnossa 18. jatai 19.5. sopii.

  Ulla

 16. Tommi Prami Artikkelin kirjoittaja

  Heppa,

  Ehdotan, että tähdätään lauantaihin 18.5, niin on sunnuntai aikaa toipua 🙂

  Ulkona kuvausta kelien salliessa voisi ottaa mukaan. Jos Janne ?Voutilainen? hoitas trikkerit yms Nikonin miesten kesken, mulla on trikkerit Caanoniin…

  Varjoja tellinkejä ja yms sekalaista kamaa löytyy vaikka kuinka, seuralta ja henkilöiltä. Tiirikais Jarkko oli käsittääkseni hommanut simppeleitä gridejä käsisalamiin…

  Voisi yrittää sen verran valmistautua tapahtumaan ennakkoon, että joku toisi nettikelpoisen läppärin mukanaan. Ja kerättäs strobistikamoista jonkunlainen kokoelma, mitä kannattaa hankkia ja mistä. Sitten kyseistä listaa voisi ylläpitää ja laajentaa. koska netin ihmeellisestä maailmasta saattaa saada käypästä tavaraa melkeen ilmaiseksi (kuten M42 loittorengassarja tuli Austraaliasta alle vitosella, postikuluineen 😉 ) Voin toimia marteriaalin kokoajana jos mulle vaan sellasta toimitetaan…

  -Tee-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *