Heipä hei taas!

Halloota! Kerho jäi itseltä ”hieman” taka-alalle tässä tänä vuonna mm. koulukiireiden takia, mutta Ilkan soitellessa vähän aikaa sitten piirikisakuvien merkeissä, muistui mieleeni koko kerhon olemassaolo 😀 Kirjoituksiin valmistautuminen vie edelleenkin paljon aikaani, enkä mitään maailman aktiivisinta jäsenenä oloa lupaile, mutta yritän jatkossa välillä laittaa tänne (tai blogilinkkien avulla) kuviani arvioitaviksi kunhan saan photoshopin hankittua.  Kuvankatseluillat taitavat tosin jatkossa(kin) jäädä väliin, sillä sunnuntai on minulle aika huono päivä tulla täältä Juankoskelta. Kuitenkin, ajattelin yrittää hivuttautua taas ryhmän toimintaan (kiireiden helpottaessa) vähän aktiivisemmin mukaan miljoonien kysymyksien saattelemana, joten varokaa 😀

Asiaan! Uusi objektiivi olisi harkinnan alla, ja siispä kysynkin teiltä kameraexperteiltä, onko

http://www.objektiivi.info/objektiivi_info/Sigma/30mm+f1+4+ex+dc+hsm/265

kyseinen Sigman 30mm f/1.4 hintansa arvoinen? Itselle tärkein ominaisuus objektiivissa on suuri aukko & bokeh, mihin tarkoituksiin 50mm on palvellut melko moitteettomasti. Tarvitsisin kuitenkin vähän laajemman vastaavan toverin sisäkuvaukseen, koska mm. yhteiskuvia ottaessa pitää pakittaa montamonta metriä taaksepäin tilan loppuessa kesken tolla viiskytmillisellä. Kokemuksia, risuja, ruusuja siis Sigman 30mm f/1.4:stä kaipailisin!

Kun turinoinnin makuun pääsin niin kysympä samalla vähän aiheeseen liittyvistä kouluista, minne minun kannattaisi(?) pyrkiä tämän abivuoden jälkeen. Osaisiko kukaan teistä suositella/ epäsuositella seuraavia koulutusohjelmia;

Turun taideakatemia: valokuvaus, Lahden ammattikorkeakoulu: valokuvaus (vai?) multimedia, Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta: audiovisuaalinen, Oulun ammattikorkeakoulu: kuvallinen viestintä (vai?) mediatuottaminen, Pohjois-Karjalan ammattikorkakoulu: viestintä, sekä Ingmanin käsi- ja taideteollisuusoppilaitos: audiovisuaalinen (vai?) valokuvaus.

Kyseiset koulut poukkoilevat mielessäni hurjanlailla, enkä tiedä yhtään minne kannattaisi tulevana keväänä hakea. Apu olisi siis enemmän kuin tarpeen! Helsingin TaiK:in valokuvauslinjallehan ei oteta jatkossa uusia opiskelijoita? Höh, höh ja vielä kerran höh 🙁

Ps. Jos uusia mahdollisia jäseniä (tai muita jotka on mut unohtanut) kiinnostaa että kukas minä olinkaan  nii täältä voi lukea 😀 https://www.siikary.fi/2011/12/keitas-me-ollaan-saara-karttunen/

12 vastausta artikkeliin ”Heipä hei taas!

 1. Ilkka Kokkonen

  No niin, kylläpä taas kannatti puhelintyötä tehdä, että Saara saatiin aktivoitua takaisin mukaan. Sinun omaperäistä, kaavoihin kangistumatonta persoonaasi ja lähestymistapaasi jäinkin kaipaamaan, mutta onneksi breikki nyt katkesi. Tervetuloa takaisin toimintaan!
  Valitettavaa, jos et pääse sunnuntaisin kuvankatseluihimme. Mutta sinullahan tämä nettiosallistuminen onnistuu niin loistavasti, että sekin menetystä paljon korvannee. Että anna palaa vaan!

  Tuosta objektiiviasiasta voin kertoa, että hyvä suunnitelma sinulla on. Minulla itsellänikin tuollainen oli muutama vuosi sitten, eikä mitään pahaa sanottavaa siitä ole, ainakaan hinta/laatu huomioon ottaen. Canonin oma 30mm/1,4L on huippuhyvä, mutta hirvittävän kallis. Tuo Sigma on eniten käytetty ”normaaliobjektiivi” croppirunkojen kanssa, eikä siis ihme.

  Noista kouluista en osaa minä mitään sanoa, mutta ainakin Ingmannista saat varmaankin suoraa tietoa siellä valokuvauslinjalla tänä syksynä aloittaneilta jäseniltämme. Voutilaisen Janne ja Miettisen Ville ovat siellä opissa.

 2. SaaraK

  Kiitoksia Ilkka, persoonallisuuteen pyrin kaikin keinoin 🙂
  Pitääpäs kytätä tuota digicamera.nettiä jos sinne ilmestyisi käytetty Sigma!
  Olisi mukava kuulla lisää Ingmanista, ehkäpä sähköpostin välityksellä?

  Stop motion -videoista olisi ollut mukava saada palautetta, mutta linkkien sijaan olisi varmaan helpompi jos jakaisin ne suoraan, jos vaan SiiKan sivut jaksaa isotiedostoisia videoita pyörittää?

 3. TeroP

  Onkos Cannonilla tätä 30mm:stä 1,4:sta. Eikös se ole 35millinen?

  Nyt olisi myynnissä käytetty Canon EF 35/1,4L Rajalassa hintaan 1329€. Joku satanen pois hinnasta, onhan tuollavielä hintaa, mutta.
  http://www.rajalacamera.fi/vl10-canon-ef-35-1.4l-vaihtolaite-sis.-alv-23-/VAIHTOLAITE25060/dp?openGroup=486

  Sigma 30 f1,4 on varmasti hinta/laatu suhteessa verraton! Suurin ero näiden välillä on varmaankin piirto, etenkin täydellä aukolla. Sille ei voi mitään. Samaten Canonin oma ei vinjentoi, mutta siitähän pääsee kuvankäsittelyllä.

 4. TeroP

  Katselin videoitasi ja tykkäsin heti, kun näin ensimmäisen. Toimii! Nyt olen jo muutaman kerran katsellut niitä ja esitellyt kaverille, joka on eräänlainen omantiensäkulkija sekä musiikki-ja elokuvafriikki pahimmasta päästä. Näissä videoissakin tulee hyvin esille Saaran persoonallinen ja luova ote kuvaan. Liike sopii hienosti musiikkiin, joka ei ole mitään halpaa tusinapoppista, vaan ajatonta ja ajatuksella valittua. Valtava työ sinulla on näitten työstämisessä ollut ja arvostan suuresti sitä, että joku osaa tehdä tälläisiä! Valmista on niin helppoa katsoa ja uppoutua tarinoihin, etenkin tälläiseen toimivaan ja hyvin sujuvaan kerrontaan. Hyvä, bravo.

  Ps. Itsellänikin on kokemusta stop motionista. Kyseessä on lähinnä räpellysyrityksiä 70-luvulta, jolloin kuvailin isän kaitafilmikameralla erilaisia animaatioita. Niistä pisin, leikattu filmi kesti noin 10 minuuttia. Sen työstämiseen kului aikaa kolme kuukautta. Lavasteiden tekoonkin upposi pieni omaisuus, sen ajan rahassa mitattuna.
  Käytössä oli jalustat, erilliset salamalaitteet, heijastimet/varjostimet, käsiveivattava editointimonitori jne. Fiilistä ja yritystä riitti enemmän kuin järkeä, rahaa tai näkemystä. Seuraavasta rainasta olisi tullut jo parempi, mutta nämä projektit unohtuivat pikkuhiljaa ja harrastukset sekä mielenkiinnonkohteet muuttuivat niin paljon tuossa iässä. Ei tullut uutta Coppolaa eikä Lars von Trieriä.

 5. SaaraK

  En mielelläni näin opiskelijana maksaisi yli 500e, joten ehkä päädyn Sigmaan.. 🙂 Mutta kiitos infopläjäyksestä!

  Tosi kiva saada palautetta myös videoistani 🙂 Oi, kunnia kuulla, kiitos paljon! Olen ns. massamusiikin vihaaja, joten erikoiset musiikkivalintani ovat stop motioneistanikin huomattavissa 😀 En voi kiistää etteikö aikaa ja vaivaa olisi mennyt, kun esimerkiksi 500 Days of Youth:iin kuvatut pari tuhatta kuvaa muokkasin vielä yksitellen. Tähän videoon meni minultakin monta kuukautta, kun taas nuo toiset ovat olleet pienempiä projekteja. Kiitos vielä kun viitsit kommentoida! Koitan ehkä jatkossa jakaa videoitani jatkossa SiiKan omalla ohjelmalla ihan yksitellen, saaden vielä yksityiskohtaisempaa palautetta, linkkien mennessä monelta helposti ohi.

  Mukava kuulla etten ole ainut räpeltäjä 😀 10 minuuttia on kyllä pitkä aika, vaatii paljon materiaalia! Itse olen sekuntiin muistaakseni mahduttanut 2 kuvaa, jolloin minuuttiin uppoaa reilut sata otosta. Oho, kuulostipas työläältä. Onko työtäsi mahdollista nähdä jossain? Heräsin nimittäin kiinnostus, katsoisin työsi tuloksen enemmän kuin mielelläni! Harmi että (varmasti lupaava) stop motion -urasi vähän lopahti 🙁

 6. TeroP

  Se animaatio on edelleen kaitafimi muodossa. Tarkkaa filmin pituutta en muista. Sanoisin, että 10min. on maksimi mitä se voisi olla. Se pitäisi siirtää DVD-muotoon, ennen kuin sen voi katsoa. Ei sitä kyllä ilkeä näyttää kenellekään, kauhean kömpelö tuotos se on. Olin 10-vuotias sen työstämisen aikana ja se filmin pätkä ei todellakaan ole kestänyt aikaa ja kuvan laatukin on huono. Ne välineet siihen aikaan olivat mitä olivat, kun paremmasta ei tiennyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *