Bokeh -panoraamaa

Viime kuvankatselussa Jannet kertoivat tästä tekniikasta, jolla voidaan simuloida isomman formaatin kameraa ja todella valovoimaista optiikkaa. Ideana on siis ottaa panoraamakuva, käyttäen osakuvissa hyvin pientä terävyysaluetta. Isommassa panoraamassa tuo kapea terävyysalue sitten korostuu entisestään. Allaolevat kuvat on otettu käsivaralta 50mm/1.8 optiikalla isoimmalla aukolla

Panoraama 34 kuvasta. Kinovastaavuus n. 37mm f/1,3

Panoraama 15 kuvasta. Kinovastaavuus n. 35mm f/1,3. Paljon virheitä panoraaman kasauksessa.

 

Panoraama 15 kuvasta. Kinovastaavuus n. 35mm, f/1,25

Kroppikenno ei kyllä ole ihan paras väline näihin harjoituksiin. Isolla kuvamäärällä saa jotakuinkin normaalia laajakulmaa vastaavan kuvakulman. Ainakin käsivaralta kuvan reunat jäävät helposti repaleisiksi ja kuvaa pitää sitten kropata lisää käsittelyssä.

2 vastausta artikkeliin ”Bokeh -panoraamaa

  1. jiitee

    Tuo kapean terävyysalueen efekti näkyy lähinnä tuossa viimeisessä kuvassa. Se on tarkennettu verrattain lähelle. Varmaan alle metrin päähän. Kinovastaavuudet ilmoitettu silä oletuksella että ymmärsin jotain niiden laskemisesta 🙂

  2. janne

    Voisi mennä vielä lähemmäksi ja kuvata vielä laajempana panot, niin tulisi tuo efekti ihan toisella teholla näkyviin. Tosin jos käsivaralta kuvaa, niin siinä on omat hankaluutensa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *