3 vastausta artikkeliin ”Takaikkuna

 1. ilkkak

  Puijonlaakson Stewart vakoilee taas totuttuun suuntaan…kunhan ei kävisi vaaralliseksi harrastuksensa…

  Nyt alkaa makroilussa näytää jo mielenkiintoiselta. Ykkösessä ei sävyn vaihtuminen juurikaan haittaa, ehkä kuitenkin ihan hiukka ylhäältä ja oikealta voisi ottaa pois.
  Jos ajatellaan kohdetta lähikuvausmielessä, niin kakkosessa maiseman toistuminen noin = taustan sävyn muutos häiritsee. Eli tehokkaampaa olisi mielestäni tumman taustan käyttö koko kuva-alalla, näin jääaihe toistuu kunnolla.
  Kolmosesta tykkään, tosin pikkuongelma on olemassa tuon vasemman ylänurkan kanssa. Ja korjaaminenkaan ei ole ihan helppoa, kun oikeassa yläkulmassa tulisi helposti lisäongelmaa…olisikohan varaa siirtää koko kuva-alaa hiukan alemmas?
  Nelosessa kokeilisin rajaita kaikki vasemman kuvapuoliskon kuviot pois, lukuunottamatta tietysti majurin ruusuketta. Eli vielä enemmän panoraamamainen esitys, jossa ”ruusuke” olisi about kultaisessa leikkauksessa (keskellä vertikaalisesti). Olisi mukava nähdä tällainen versio vertailun vuoksi.
  Vitonen toimii ihan noin.
  Kutosesta tulisi tehokkaampi pelkistämällä. Eli oikean yläosan kapea ”kuplaton” elementti pois kuviosta, niin kokonaisuus tiivistyy. Ja ehkäpä vasemmasta reunasta ne kaksi osittain näkyvää kuplaa pois. Tämäkin olisi kiva nähdä.
  Viimeinen kuva jakautuu kahteen turhan erilaiseen elementtiin, jälleen pelkistys toisi tehoa. Eli noin kultaisen leikkauksen kohdilta syntyy kaksi eri ”maailmaa”, karttamaista meininkiä kun kuva tarjoaa. Vasempaan puoleen itse keskittyisin. Siellähän on kuin Intian niemimaa, Sri Lankakin löytyy, on vain hiukan liian isona…
  Näitä oli mielenkiintoista katsella!

 2. TeroP

  Kuvauksellista!! Tykkään tosi paljon kaikista! Kuvia 1, 3 ja 5 olen availlut useampaan kertaan ja täytyy todeta, että ne tekevät kaikista suurimman vaikuksen. Näistä löytyy vaikka mitä..merihevosia, karttakuvioita jne. Vitoskuvassa on ihan kuin vuoristoa ja kuva-alalla on juuri sopivasti tavaraa, niin tasapainoinen sommittelu.

 3. MarkkuU

  Tyylikkäitä pakkaskuvioita. Myös meikän subjektiivisessa arvotuksessa kuvat 1, 3 ja 5 vievät pisimmän korren. Minusta ykköskuvan varjosta valoon liukuma jämäköittää koristeellista kuvaa. Kolmoseen ja vitoseen tulee minun aivoituksilla kohokuviofiilistä noista kidekuvioista. Vitosessa on tasapainoinen kuva-alan käyttö. Kyllä vesi osaa taipua kauniiksi kuvioiksi ja Janne on poiminut ne nätisti framille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *