Ylämaalla

Tuolla naapurissa, Laitilanmäen luomutilalla olen käynyt kananmunaostosten yhteydessä kuvaamassa Ylämaan karjaa, sonneja ja lehmiä. Aidan takaa, tietenkin. Lehmien suuria ajatuksia siinä varmaan tarttui kennolle, mutta kiirastorstain lumisateessa (siinä mitä Janne ei näemmä jäänyt odottelemaan) lumiset lehmät kääntyivät metsään päin, kuin olisvat suojaa hakeneet. Siinä ei enää pakkaspartoja muisteltu, kevättä teki.

4 vastausta artikkeliin ”Ylämaalla

 1. Ilkka Kokkonen

  Voi, missäs ne lumisadekuvat on? Itse olin Kuopiosta tulossa, kun se kuuro iski kohdalle. Ajelin Räimän rampilta sivureitille, mutta en onnistunut löytämään mitään kunnon kohdetta, ja nopeastihan se kuuro sitten laantuikin. Harmitti, kun meni niin hyvä mahdollisuus!
  Olisinpa jotenkin aavistanut tämän kohteen olemassaolon, niin tuonne olisin kyllä hyökännyt. Todella persoonallisen näköisiä otuksia ovat. Joku kerta tuolla on vierailtava!

  Muuten, nämä kuvat avautuvat ainakin minulla erittäin hitaasti, eikä niitä selaamaan pääse, mikähän on? Tuo kakkoskuva miellytti kovasti. Yläreunasta jos ottaisi pikkusiivun pois ja alareunasta lähelle puun juurta (formaatti tietysti rikkoutuisi, mutta…), niin karjalauman huomioarvo kasvaisi. Puun, karjalauman ja maiseman yhteissommittelu on tässä hieno, formaatin mukana tulee vain pakosti hieman ”ylimääräistä” mukaan.

 2. Ilkka Kokkonen

  Olihan siellä se lumisadekuvakin, kunhan käytti aikaa ja kaikki kuvat aukoi. Aikaa tosiaan kului runsaasti tämän sarjan katsomiseen mokkulapelillä!

 3. Juhani Hynynen

  Kylläpä olet Ulla hienon kuvan napannut. Tuo kakkos kuva on ykkäskuva isolla numerolla. Tasapainoinen hyvin aseteltu kuva minun mielestäni, ja kyllä on hieno mäntykin kuvaan löytynyt. Ei uskoisi että Siilinjärveltä köytyy tuollainen kuva, tuollaisia on näkynyt joissakin Amerikkalaisissa lännenkuvissa vastaavia nautinnollisina välipaloina. Tuon vaikka tauluna seinälle pistäis. Uskalsit Ulla laittaa vielä noin hyvän kokoisena että voidaan toisetkin kuvastasi nauttia, kyllä on hieno kuva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *