Lintuhämähäkkinäyttelystä

Käväisimme Voutilaisen Jannen kanssa viime sunnuntaina lintuhämähäkkinäyttelyssä Snellmanin koululla, kameroiden kanssa tietysti. Kuvausolosuhteet olivat melkoisen surkeat. Suurin osa hämiksistä hämyili vähintäänkin puolipiilossa ja paremmin näkyvissä olevien kuvaamista terraariolasien läpi voi kuvailla vähintäänkin haasteelliseksi hommaksi. Häiritseviä heijastuksia riitti, onneksi Janne auttoi takkinsa kanssa muutaman kohteen kuvaamista. Lopuksi tosiaankin kokeilin saada komeita näkymiä makroilemalla MPE:llä yksityiskohtia eksoottisten perhosten siivistä, mutta kuten jo paikan päällä Jannelle uumoilin, niistä ei suurta tyydytystä tullut. Ohi kulkevien askeleet kun riittivät hyvin saamaan aikaan kunnon tärinät kuvausnäkymissä, joiden mitat olivat alle neliösentin.

Kämmenen kokoinen lintuhämähäkki Tuijotus, monellako silmällä Karvakoipi Lintuhämähäkin seittiä Tuhatjalkaiset Perhosen siivestä